요리에 지쳤다면 부엌을 보는 것 자체가 부정적인 감정을 불러일으킬 것입니다. 왜냐하면 당신은 더 이상 요리 벤처와 그에 수반되는 모든 것에 대한 힘이 없기 때문입니다. 그리고 이번에는 마리에 곤도의 6가지 규칙을 따르면 간단한 방법으로 해결할 수 있는 정리에 대해 주로 생각하고 있습니다.
Japonka Marie Kondo je v svetu zaslovela kot gurujka za urejanje/čiščenje spalnic, pisarn 그리고 dnevnih sob, a svoj pečat je pustila tudi v 부엌 – oblikovala je 6 pravil, zaradi katerih nikoli več ne boste postavljali kuhinje in jo boste z lahkoto ohranjali čisto.
Njena priljubljena metoda 콘마리 predpostavlja, da morate osvoboditi svojo kuhinjo vseh predmetov, ki v vas vzbujajo občutek nezadovoljstva. Potem, ko se rešite krame, je čas, da spremenite navade, zaradi katerih bo vaša kuhinja vedno v odličnem stanju.
6 PRAVIL MARIE KONDO ZA POSPRAVLJANJE KUHINJE
Umaknite vse z kuhinjske površine.
V trenutku, ko ne veste, kam boste s posodo za začimbe, mešalnikom ali toasterjem, jih verjetno odložite na kuhinjsko površino. Marie Kondo trdi, da je ta navada slaba, saj vas krama vedno moti, medtem ko pospravljate. In četudi uporabljate te pripomočke vsak dan, je veliko smiselnejše, da jih držite v kuhinjskih omaricah 또는 v predalih.
Očistite pomivalno korito, kuhinjski pult in pečico po vsaki uporabi.
Marie Kondo pravi, da med čiščenje kuhinje sodi tudi brisanje vode 그리고 흙, ki se nabere na delovni površini ali kuhinjskih aparatih. Če bodo kirito, pult 또는 오븐 prazni, bo veliko lažje vsak dan očistiti umazane površine, ker vas ne bo čisto nič motilo.
Detergent in gobica za pranje pod pomivalno korito.
Potem, ko pomijete posodo, gobico dobro odcedite in jo skupaj z detergentom pospravite na polico pod pomivalnim koritom. Na takšen način bo vaša kuhinja vedno videti urejena.
Marie svetuje, da pod pomivalno korito ali kje drugje postavite tudi 쓰레기통, ki vam bo vedno na dosegu roke, vaša kuhinja pa bo videti urejeno, ker ga ne hranite na vidnem mestu. Smiselno naj bi bilo tudi, da odpadke odnašate pogosteje v smeti, ker ne želite, da ima vaša kuhinja neprijetne vonjave.
Ne odlašajte z brisanjem posode in pranjem oblačil.
Če pomivate posodo na roke, jo takoj obrišite, kot da cel dan stoji v podlogi za sušenje posode. Voda, ki se cedi, nenehno ustvarja nered in je popolno okolje za nastanek 박테리아. Marie tako pravi, da je veliko bolje, da pomijete posodo neposredno po obroku, jo obrišete in premestite na ustrezno mesto.
Hladilnik naj bo 30 % prazen.
V hladilniku vedno potrebujete prostor za ostanke od obrokov 또는 식품, ki ste jih dokupili. Če prostora ne boste našli, je velika verjetnost, da ne boste vedeli, kam odložiti stvari in bodo verjetno romale na kuhinjsko površino.
Za vsak predmet v kuhinji najdite posebno mesto.
Četudi je veliko lažje, da začimbe, olja in kuhinjske pripomočke, ki jih nenehno uporabljate, postavite na vidno mesto, je po mnenju Marie Kondo to recept za katastrofo. Vsak predmet mora imeti svoje posebno mesto na kuhinjskih policah, ker bo kuhinja tako videti veliko lepše.
DRUGA PRAVILA ZA POSPRAVLJENO KUHINJO:
- Ne komplicirajte! Kuhinja je prostor, ki vas mora veseliti, zato je nesmiselno, da v njej hranite stvari, ki jih 당신은 필요하지 않습니다 그리고 vas utesnjujejo. Hranite zgolj tisto 컨테이너, ki vam prinaša veselje in jo uporabljate čisto vsak dan. Zavrzite ali podarite tudi kuhinjske aparate, ki vam ne koristijo več.
추가 정보:
konmari.com