단 것을 좋아하지만 동시에 좋은 몸매를 유지하고 싶다면 식사 사이에 다크 초콜릿을 섭취하는 것이 좋습니다. 이 스낵은 다른 초콜릿만큼 달지는 않지만 매우 맛있고 건강에 긍정적인 영향을 미치는 많은 영양소를 함유하고 있습니다. 다크 초콜릿을 거부하면 안되는 6가지 이유를 준비했습니다.
1. Izboljša delovanje možganov
Številne študije so pokazale, da ima temna čokolada pozitiven vpliv na kognitivne sposobnosti. Tako je zaradi njene visoke vsebnosti 코코아 그리고 flavonoidov– metabolitov, ki pomagajo ohraniti in izboljšati možganske sposobnosti. Slasten prigrizek vam bo tako pomagal do višje koncentracije in boljšega spomina.
2. Lahko vam pomaga do lepše kože
Temna čokolada je bogata z 비타민 그리고 탄산수, ki vam lahko poleg splošnega zdravja pomagajo tudi do lepše kože. 포함 구리, 철 그리고 magnezij, 그리고 또한 칼륨, ki dokazano zmanjšuje 여드름의 형성 ter kožo 복원하다 그리고 nahrani.
3. Zmanjša tveganje za sladkorno bolezen
연구에 따르면 폴리페놀, ki jih lahko najdemo v temni čokoladi, zmanjšujejo tveganje za tako 당뇨병 게다가 심혈관 질환. Za to poskrbi tudi magnezij, za katerega so študije pokazale, da preprečuje predvsem nastanek diabetesa tipa 2.
4. Lahko vam pomaga pri izgubi teže
Sliši se neverjetno, pa vendar vam lahko uživanje temne čokolade pomaga pri 살을 빼다. Raziskave so namreč pokazale, da vam ta prigrizek lahko pomaga pri zdravju črevesja, sprožil pa bo tudi tiste hormone, ki so zadolženi za to, da možganom pošljejo signal, da ste 당신은.
Zato si lahko temno čokolado privoščite pred obrokom in tako preprečite, da bi zaužili več, kot za delovanje vašega telesa 당신은 필요.
5. Je polna vlaknin in antioksidantov
Pozitivnih učinkov, ki jih imajo 섬유 그리고 atioksidanti, je ogromno. Gibljejo se od preprečevanja srčno-žilnih bolezni pa vse do do zniževanja 콜레스테롤 수치 그리고 sladkorja v krvi.
6. Lahko vas naredi srečnejše
Fenitelamin je snov, ki jo naši možgani proizvajajo v trenutkih, ko občutimo veliko 기쁨, npr. ko smo srečno zaljubljeni. In prav to organsko molekulo lahko v majhnih količinah najdemo tudi v temni čokoladi: prav zato se boste po zaužitju takoj počutili bolje, bili pa boste tudi bolj 동기 부여 za prihodnje izzive.