fbpx

계피: 몸에 많은 유익한 효과를 주는 향신료

사진: 엔바토

아마도 향신료 캐비닛 뒤쪽에 있는 병에 계피를 보관해 두었을 것입니다. 이제 선반 앞쪽으로 옮겨서 모든 건강상의 이점을 누릴 시간입니다. 계피는 실제로 나무 껍질에서 나옵니다! "진정한 계피"는 단 하나 뿐이며 스리랑카가 원산지입니다. 실론 계피라고 합니다. 요리에 계피를 첨가해야 하는 몇 가지 좋은 이유를 살펴보겠습니다.

Akne

Cimet ima protimikrobne lastnosti, ki so koristne pri zdravljenju aken. Ta začimba lahko ubije bakterije in glive, ki povzročijo spremembo pigmentacije. Je tudi odličen vir močnih antioksidantov, ki ščitijo vaše telo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, kar lahko povzroči vnetje kože in vodi do aken.

Gube

Prosti radikali lahko prispevajo tudi k prezgodnjemu staranju kože, kar povzroča gube, pigmentacijo in kožne spremembe. Antioksidanti v cimetu upočasnijo ta proces z zaščito celic. Cimet lahko celo poveča proizvodnjo kolagena.

Cimet posujte na kosmiče, jogurt, sadje. Foto: Osha Kkey / Unsplash

Cirkulacija

그것은 가지고있다 vazodilatacijski (sproščujoč) učinek na krvne žile – rezultat je izboljšana cirkulacija. Če vzamete manj kot žlico cimeta dva do trikrat na teden, bi lahko dejansko izboljšali splošno zdravje. Cimet lahko kar potresite po kosmičih, dodajte v jogurt ali kavo.

혈압

Znižanje krvnega tlaka pomeni, da je zaščiten tudi celoten srčno -žilni sistem. V eni 연구 so raziskovalci ugotovili znatno znižanje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka s kratkotrajno porabo cimeta pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2. Približno 1 čajna žlička na dan je prava količina, da izkoristite koristi brez škodljivih učinkov na krvni tlak oz. krvni sladkor.

Holesterol

Cimet pozitivno vpliva na holesterol, kar pomeni tudi boljše zdravje srca, saj lahko visoka raven holesterola poveča tveganje za bolezni srca. 연구so pokazale, da lahko cimet poveča “dober” holesterol, medtem ko lahko dnevni odmerek (pol do dve žlički) cimeta pomaga znižati skupni holesterol, “slab” holesterol in trigliceride. Vse to lahko vodi do bolj zdravega srca.

Foto: Olia Nayda / Unsplash

Pomirja želodec

Če imate pogosto težave z želodcem ali težave s prebavo, razmislite o dodajanju cimeta v prehrano. 연구원 z univerze RMIT so ugotovili, da lahko dodajanje cimeta v hrano zmanjša želodčno kislino (zmanjša plin in prebavne neprijetnosti), zaradi česar se bo vaš želodec (in vi) počutil bolje.

Pomaga pri boju proti okužbam

Cimet ima protivirusne, proti glivične in protibakterijske lastnosti, kar pomaga ohranjati vaše telo zdravo. ” Raziskovalci, so ugotovili, da je cimet na prvem mestu med najbolj priljubljenimi zelišči in začimbami na svetu glede na visoko zaščitne ravni antioksidantov.
Antioksidanti pomagajo telesu popraviti poškodovane celice in se boriti proti prostim radikalom, kar pomeni manj okužb in bolezni.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.