진짜 요리사만이 칼 없이 사과를 자를 수 있고, 한 손으로 계란을 껍질을 벗길 수 있으며, 양파를 자를 때 눈물이 나지 않게 할 수 있습니다. 당신도 이 마스터 셰프 중 한 명이 되고 싶다면, 이 독창적인 요리 비법과 비밀을 알아야 합니다!
Genialni kulinarični triki za prave kuharske mojstre:
Jogurtove kapljice
Jogurtove kapljice so slasten in zdrav prigrizek, še posebej pa ga imajo radi otroci. Priprava je preprosta: jogurt damo v plastično vrečko ali brizgo ter na peka papir iztisnemo kapljice in jih za 1 uro postavimo v zamrzovalnik.
Rezanje čebule brez solza
Če ne želite, da vas rezanje čebule spravi v jok, potem jo za 15 minut pred uporabo postavite v zamrzovalnik.
Kako hitro in preprosto olupiti jajca?
Trdo kuhana jajca boste lažje olupili, če med kuhanjem v vodo dodate rezino limone. Tudi pol žličke pecilnega praška ima enak učinek.
Kako peči brez jajc?
Če ste tik pred peko nenadoma ugotovili, da vam je zmanjkalo jajc, lahko namesto njih uporabite banane. Pol banane nadomesti eno jajce, okus pa ni nič slabši.
Popolna kava
Ta trik boste še posebej cenili tisti, ki dneva ne morete začeti brez skodelice sveže kave. Mleti kavi pred kuhanjem dodajte ščepec soli in cimeta. Sol pomaga, da se znebite grenkobe, cimet pa doda neverjeten okus.
Kako razpoloviti jabolko brez noža?
Kako razpoloviti jabolko, če nimamo noža? Zavrtite steblo jabolka in ga odstranite. Jabolko vrtite v dlani tako dolgo, da najdete udoben položaj za prste. Pritisnite z dlanjo in jo s pomočjo druge roke razpolovite. Jabolko se bo zlahka ločilo na dva enaka dela.
Hiter način lupljenja česna
Česen za 15 sekund postavite v mikrovalovno, lupina se bo lažje odstranila.
더 읽어보기: 레시피: 누텔라미수, 누텔라를 곁들인 티라미수
Najbolj okusna paprika
Ko kupujete papriko, jo obrnite. Če vidite 3 izbokline, je to ‘moška’ paprika, če so 4, pomeni da je to ‘ženska’ paprika. ‘Ženska’ paprika je slajša, zato je najboljša sveža. ‘Moška’ paprika je trša, okus je globlji, tako da je lahko sestavina za več različnih jedi.
Rezanje sladic brez noža
Namesto noža lahko uporabite zobno nitko ali sukanec in s tem sladico razdelite na enake dele.
Bolje kot pomfrit
Če menite, da nič boljšega od pomfrita, potem poskusite tole: v krompir zarežite tanke rezine, polijte z olivnim oljem, med rezine dajte kos masla ter sol in poper po okusu. V predhodno segreti pečici pecite na 220 stopinjah Celzija 40 minut.
Hitro lupljenje krompirja
Če ne marate lupljenje krompirja, potem vam bo všeč ta trik: v krompir naredite manjše zareze. V posodo s krompirje nalijte vročo vodo, dajte na štedilnik in počakajte, da zavre. Vrelo vodo izlijte in prelijte krompir z mrzlo vodo. Kožica krompirja se bo zdaj odluščila en, dva, tri.