날이 짧아지고 추워지면서 많은 사람들, 특히 하루가 매우 바쁜 사람들은 피로가 더 심해진다고 합니다. 그래서 우리는 하루 종일 동기를 부여하고 활력을 불어넣어 줄 건강 식품 5가지 목록을 준비했습니다.
Le redki skočijo iz postelje dobrovoljni 그리고 활기찬 takoj, ko zazvoni budilka. Večina nas pod toplo odejo ostane do zadnjega trenutka, nato pa seže po kavi, zelenem ali črnem čaju.
Vendar pa številni strokovnjaki ne priporočajo toplih napitkov 금식. Namesto tega svetujejo, da najprej sežete po kozarcu vode. Le-temu naj sledi 아침 부록으로 suhega sadja. Na tak način se boste v službo ali šolo pognali polni 에너지 그리고 zagona.
Kako pa energijo ohranjati tekom celega dneva? Pripravili smo vam seznam 5 vrst zdrave hrane, ki vam bodo dale energijo.
1. Banane
바나나 so odlična izbira, če želite hiter 아침 na poti, 과자 또는 과자 pred telesno aktivnostjo. Lahko pa jih tudi vključite v zanimive recepte– od sadnih solat pa do namazov in smoothijev. Poleg tega, da vas bodo napolnile z 에너지, so tudi bogat vir hranil, ki so za delovanje našega telesa ključna.
Vsebujejo 칼륨, vitamin B 그리고 kompleksne ogljikove hidrate, hkrati pa so tudi bogat vir zelo pomembnega antioksidanta- 비타민C의. Vitamin C 보호하다 telesne celice pred poškodbami, pomaga pri absorpciji 철의 in pri tvorbi 콜라겐.
Pozitivno vpliva tudi na zdravje možganov in naše razpoloženje, saj spodbuja izločanje 세로토닌– hormona sreče.
2. Rjavi riž
현미 je bogat vir 섬유, ki skrbijo za zdravje črevesja in znižujejo raven holesterola. Vsebuje tudi vitamina 이자형 그리고 B1, magnezij, folno kislino 그리고 아연.
Odličen dodatek h kosilu rjavi riž predstavlja iz dveh razlogov: ne samo, da vas bo za dolgo časa nasitil, uravnaval bo tudi vašo raven sladkorja v krvi– torej ustvaril dovolj energije, da boste lahko aktivni ves dan.
3. Mastne ribe
Mastne ribe so bogat vir omega maščobnih kislin, bogate pa so tudi z vitaminom B12 in železom, ki uravnavata delovanje rdečih krvnih celic. Prav te so odgovorne, da ostanemo polni energije in zagona.
Izbire pri ribah je ogromno, priporočamo pa vam 연어 그리고 tuno, ki sta ne le izredno zdrava, ampak tudi odličnega okusa. Lahko ju vključite v 샐러드, 소스 ali pa postrežete poleg riža 또는 파스타.
4. 계란
Veliko ljudi si za zajtrk najraje privošči 스크램블 에그 또는 수란. In tako je z razlogom- ne le, da je tak obrok zelo okusen, ampak vas bo energične in motivirane ohranil še dolgo. Jajcem lahko dodate še tuno, 다양한 zelenjavne 소스, hrenovke 또는 베이컨– možnosti je ogromno.
Predvsem beljaki so bogati z 단백질, jajca pa pomagajo tudi pri razgradnji maščob v vašem telesu. Za to poskrbi aminokislina z imenom levcin.
5. Oreščki
Oreščki so neverjeten vir 탄수화물, 섬유 그리고 omega 3 maščobnih kislin. Le-te preprečujejo bolezni srca in ožilja, skrbijo pa tudi za pravilno delovanje našega krvnega obtoka.
Tudi pri oreščkih je izbira velika, priporočamo pa vam orehe, indijske oreščke 그리고 mandlje. Z njimi si lahko pripravite slastno 과자 pred učenjem ali med službo.