fbpx

인터뷰: Tomaž Kavčič – Lidl의 요리 프로젝트 Tomaž vs. 친구.

"두 명의 셰프, 두 명의 레시피, 훌륭한 가격"은 Lidl의 요리 프로젝트 Tomaž vs. 친구. 그게 다 뭐야? Dvorec Zemona의 Gostilna pri Lojzet에서 가장 까다로운 손님들에게도 깊은 인상을 남긴 슬로베니아 셰프 스타 Tomaž Kavčič와 크로아티아인 Mate Jankovič는 매우 특별한 미식 경험에 동의했습니다. 올해 9월부터 그들은 광고, 조리법, 요리 팁의 형태로 (Lidl 웹사이트에서) 따라갈 수 있는 독특한 요리 결투로 우리를 즐겁게 해왔습니다.

Lani smo vas že predstavili pri nas, ko ste sodelovali s priznano blagovno znamko paštet. Kaj je botrovalo tokratni odločitvi za sodelovanje v Lidlovem kuharskem dvoboju?
Vsekakor izziv sodelovati z velikim mednarodnim podjetjem. Pogledati v zakulisje njegovega ustroja in preveriti, kako lahko lastno delovanje, ki izhaja iz več kot stoletne tradicije družinske gostilne, združim, če že ne z globalnimi poslovnimi izzivi, vsaj s tistimi vseevropskimi.

Ali so recepti, ki jih spremljamo na Lidlovi spletni strani že velikokrat preizkušeni ali ustvarjate nove?
Recept je vedno sestavljen iz več elementov. To so tradicija, znanje, sestavine, trenutni navdih in osebna nota kuharja. Tako so recepti na Lidlovi spletni strani sočasno tradicionalni, a vseeno tudi vedno znova novi. Vsekakor pa so prilagojeni širšemu krogu ljudi.

Kaj vpliva na vašo odločitev pri izbiri receptov in sestavin (za Lidlov projekt)?
Tako kot vedno tudi tokrat stavim na dva osnovna elementa, na stebra mojega delovanja. Sleherni recept mora združevati, tako ali drugače, lokalnost in tradicionalnost. Pod lokalnostjo pa seveda mislim tudi sezonskost.

Vaša najljubša jed, ki je v bistvu tudi poceni (in sestavine zanjo najdemo tudi v Lidlu)?
Težko govorim o najljubši jedi. Vendar je vsekakor povezana s sestavinami, ki so na voljo v Lidlu. To so sezonske in lokalne sestavine. Lahko bi dejal, da mi je najljubša jed tista, čigar sestavine so opravile najkrajšo pot do krožnika, tako po razdalji kot času. Tako se moje najljubše jedi spreminajo z letnimi časi in s kraji, kjer se nahajam.

Katera jed vam prikliče najlepše spomine?
Vsekakor sendvič, oprostite, panin z mortadelo in mladim sirom.

Kaj bi jedli, če bi lahko celo življenje jedli le eno stvar?
Ni je hrane, ki bi jo lahko jedel celo življenje. To zame ne bi bilo življenje! Stavim na raznovrstnost in, kot sem rekel, celo življenje si želim jesti lokalno, sezonsko hrano!

Katera kulinarika po svetu vas vedno znova navdušuje?
Lokalna. Torej vsa tista, ki je v določenem prostoru in času avtohtona. Najbolj stavim na azijsko kuhinjo v Aziji, na italijansko v Italiji in na francosko v Franciji. Seveda pa me kot kreativnega kuharja vedno navdušujejo in zanimajo nove tehnike in inovativni pristopi h kulinariki.

추가 정보

추가 정보:
www.lidl.si

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.