이 성분은 생선을 더욱 바삭하고 맛있게 만들어줍니다. 그리고 추가 보너스로 이 트릭을 사용하면 모든 종류의 고기를 튀길 수 있습니다. 생선튀김 비법을 알아볼까요?
Le kako speči ribo, da bo hrustljava in ne bo vpila preveč olja? Bi radi izvedeli, katera je skrivnostna sestavina, ki to omogoča?
Pečene ribe so ena najbolj priljubljenih jedi, vendar pa se lahko med postopkom pečenja preveč namastijo. To ni le neprijetno, ampak tudi nezdravo, saj preveč olja v prehrani lahko poveča tveganje za srčno-žilne bolezni.
Da bi se temu izognili, je pomembno upoštevati nekaj preprostih korakov, ki lahko bistveno zmanjšajo količino olja, ki ga vpijejo med pečenjem.
Kako speči ribo, da bo lepo hrustljava?
Ribe pred pečenjem dobro osušite. To lahko naredite s papirnatimi brisačami. Naslednji korak je izbira ustrezne posode za pečenje. Priporočljivo je uporabiti pekač, ki ga predhodno dobro naoljite ali pa uporabite peki papir, ki prepreči, da bi se ribe prijele dna posode.
~에 izbiri olja za pečenje rib je treba paziti na kakovost olja. Priporočljivo je uporabiti oljčno olje ali kokosovo olje, ki sta bolj zdrava kot nekatera druga olja.
Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko uživate v okusnih, a manj mastnih pečenih ribah, ki so bolj zdrave in bolj prijazne do vašega srca.
Kakšen je trik, s katerim riba ne bo vpila niti kapljice olja?
Za to boste potrebovali eno sestavino!
Sestavino, ki bo nadomestila moko, in to je koruzni škrob, ki naredi okoli ribe zaščitno oblogo zaradi česar riba po pečenju ne bo mastna.
어떻게? Pripravite zmes koruznega škroba, dodate čajno žličko soli, nato še poper, česen in druge začimbe po izbiri ter vse skupaj dobro premešate.
V globoko posodo nalijete olje, večjo količino, da riba “plava” v njej, nato ga dobro segrejete.
Ribo očistite in začinite kot običajno. Vsak kos dobro povaljate v pripravljeni zmesi in specite v segretem olju. Po potrebi jo večkrat obrnete, da se enakomerno speče z vseh strani.