fbpx

어떤 우유가 가장 건강에 좋나요?

우유

Se spomnite časov, ko smo poznali le kravje mleko? Danes ni nič nenavadnega, če vas vprašajo, s kakšnim mlekom boste pili kavo. Izbira mleka ni odvisna le od okusa, temveč predvsem od tega, katero je manj škodljivo.

Sojino, ovseno, riževo, mandljevo ali kozje mleko? Katero je najbolj zdrava alternativa kravjemu mleku?

Sojino mleko

Je najbližji približek kravjemu mleku, vendar vsebuje le rastlinske beljakovine. Ne vsebuje mlečne laktoze in živalskih hormonov. Zmanjšuje tveganje za osteoporozo in preprečuje določene vrste raka. Njegova slabost je, da zaradi rastlinskega estrogena povzroča hormonske motnje. Vsebuje pa tudi različne vrste sladkorja, zato ga je treba uživati v zmernih količinah.

Ovseno mleko

Vsebuje več kalcija kot kravje mleko in ima manj kalorij kot druga rastlinska mleka. 2 dcl ovsenega mleka vsebuje le 2,5 grama maščob. Odlično je za zajtrk.

더 읽어보기: 건강하게 즐기는 맛있는 핫초콜릿

Riževo mleko

Ne vsebuje laktoze, je brez glutena in lahko prebavljivo, vendar vsebuje več ogljikovih hidratov kot kravje mleko. Vsebuje vitamina A in D, a je večinoma sladkano z riževim sirupom. Gre za precej kaloričen napitek, zato z njim ni smiselno pretiravati.

Mandljevo mleko

Bogato je z magnezijem, antioksidanti, vitaminom E, selenom, kalcijem in manganom. Je odličnega okusa in nekoliko dražje. Mandlji so dokaj drago živilo, zato jih mandljevo mleko ne vsebuje veliko, posledično pa je količina vitaminov majhna.

Kozje mleko

Posebna lastnost kozjega mleka je, da je lahko prebavljivo. Vsebuje železo, večje količine kalcija in magnezija. Učinkuje protikarcinogeno, protibakterijsko in protialergijsko. Je tudi naravni dejavnik proti staranju.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.