Če obožujete jabolčno pito iz McDonaldsa, lahko prav takšno pripravite doma.
Jabočna pita kot iz McDonalsa
재료
- 1 paket pripravljenega listnatega testa
- 사과 3개
- 물 125ml
- 100 g svetlo rjavega sladkorja (lahko tudi belega)
- 1 jedilna žlica cimeta
- malo lupinice in žlico sveže iztisnjenega limoninega soka
- 1 žlica moke za gostoto
- 1 jajce (za premaz)
- 착빙 설탕
- 1 žlica cimeta (za premaz)
지침
- Jabolka olupite in narežite na kocke. V lonec dodajte jabolka, vodo, sladkor, cimet, limonino lupinico, sok ter žlico moke in vse skupaj premešajte.
- Kuhajte na srednjem ognju približno 10 minut, oziroma dokler se vse skupaj ne zgosti.
- Listnato testo narežete na pravokotnike – velikosti 5×10 cm.
- Na sredino položite nadev, robove premažite s stepenim jajcem. Nato prepognete z drugim pravokotnikom, stisnete robove z vilicami in postavite v zamrzovalnik za 15 minut. Tako bo vaša pita bolj hrustljava.
- V segreto olje dajte toliko pit, da jih lahko enostavno ocvrete.
- Pečete približno toliko minut, da vsaka stran dobi lepo rjavo barvo.
- Ocvrte pite postavite na papir, da se odcedi odvečna maščoba, nato pa jih povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta.