사르마(Sarma)는 인기 있는 전통 겨울 요리이자 새해 첫날의 전통 점심입니다. 완벽한 사르마를 어떻게 준비하나요? 다음에서는 몇 가지 요령과 팁은 물론 레시피도 확인하실 수 있습니다!
Kakšna je popolna 사르마? Za začetek masi za sarmo dodajte nekaj suhega mesa (npr. slanina), sarma bo tako dobila bolj fin okus, vendar morate biti previdni, da zaradi suhega mesa ne bo premočnega okusa. Zato se svetuje, da suho meso prej nekoliko pokuhate.
매우 중요합니다. 그렇습니다. kislo zelje pred pripravo operete, da sarme niso prekisle. Ko ste vse pripravili in je čebula prepražena, je treba vse sestavine za sarmo zmešati. Zdaj lahko začnete valjati sarmo. Vzemite del mešanice, jo oblikujte in položite v zelje. Meso nežno povaljajte po zelju in na koncu prepognite robove, tako da nadev med kuhanjem ostane v listih.
Preden na dno lonca zložite sarme, položite kožo slanine. To bo preprečilo, da bi se sarma zažgala. Na kožo slanine položite kos narezanega zelja, na katerega boste nato položili sarme. Ko porabite celotno mešanico in lonec napolnite s sarmami, na vrh položite preostanek nasekljanega zelja. Zdaj lahko začnete s kuhanjem sarme in po približno uri in pol je sarma gotova. Na koncu lahko sarmo “popečete” z malo moke in rdeče paprike ali pa s paradižnikovo mezgo. Tako naj bi sarma dobila še boljši okus.
Recept za popolno sarmo
성분
- 700 g mlete svinjine (plečka)
- 1 glava kislega zelja
- 100 g slanine
- 100 g riža
- pol čebule
- 마늘 2쪽
- 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
- 월계수 잎 1개
- 소금과 후추 맛
준비
Od glave zelja ločite liste in jim izrežite debel del (del korenine), da ne bodo žilavi ali predebeli. Česen in čebulo drobno sesekljajte, slanino narežite na majhne kocke.
Na malo olja prepražite čebulo. V mleto meso dodajte sol, poper, rdečo papriko, dušeno čebulo, na kocke narezano slanino in riž ter dobro premešajte in po potrebi dodajte malo vode. Maso zavijte v liste zelja in zavihajte robove.
Preostanek zelja narežite na rezance, razporedite v lonec in z malo vode (odvisno od trdote mesa) vse skupaj kuhajte uro in pol na majhnem ognju.