자신을 만족시킬 따뜻한 겨울 음료를 찾고 있다면 Jamie Oliver가 직접 만든 최고의 에그노그 레시피가 정답입니다.
Želite pripraviti okusen jajčni liker, ki nima okusa kot sladko mleko? Potem poskusite s to aromatizirano različico, kot jo pripravlja 제이미 올리버. Tukaj je recept za najboljši jajčni liker, ki je odlična izbira za letošnje praznike.
성분
- 700 ml polnomastnega mleka
- 달콤한 크림 240ml
- 3 cimetove palčke
- 1 razpolovljen strok vanilje in semena
- 1 žlica naribanega muškatnega oreška
- 계란 5개
- 설탕 130g
- 175 ruma ali bourbon viskija
- nariban muškatni orešek
준비
V ponvi združite mleko, smetano, cimet, vaniljev strok, semena iz vaniljevega stroke in muškatni orešek. Zavrite. Ko vre, odstranite s štedilnika. V večji skledi z električni mešalnikom zmešajte rumenjake in sladkor. Počasi dodajte mleko z začimbami in še naprej mešate, da dobite homogeno in gladko maso. Dodajte rum in bourbon viski in premešajte. Postavite v hladilnik čez noč in hranite do 3 dni. Preden postrežete, zmešajte jajčne beljake v mehkejši sneg. Nežno ga primešajte jajčnemu likerju. Okrasite z naribanim muškatnim oreškom.