Ali obstaja preprostejša in bolj priljubljena jed kakor so palačinke? Njihov vonj spominja na toplino doma, njeni različni nadevi pa vedno znova dokazujejo, da so najboljše, najbolj okusne, najbolj mehke – skratka najboljše.
Palačinke lahko pripravimo na različne načine, od slanih, polnjenih z mesom in zelenjavo, do sladkih, prelitih s slastnimi omakami, okrašenih s sadjem ali preprosto oblitih z najljubšo marmelado ali čokoladnim namazom.
Predstavljamo recept, ki diši po zimskem letnem času – palačinke, z dušenimi jabolki, začinjenimi s cimetom in rjavim sladkorjem ter karamelno omako.
Palačinke z jabolčnim nadevom
재료
- Prvi del:
- 170 g moke
- 4 žlice Gustina
- 레몬즙 2테이블스푼
- 1 žlica mletih lanenih semen
- 베이킹 파우더 1티스푼 Drugi del:
- 360 ml mleka
- 1 majhna banana
- 레몬즙 1테이블스푼
- 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- 튀김 기름 충전재:
- 3 olupljena in narezana jabolka
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 우유 2테이블스푼
- 1/2 žličke limoninega soka
- 1/2 žlice Gustina
- 계피 1티스푼
지침
- Za pripravo palačink preprosto dajte vse sestavine iz prvega dela v skledo in premešajte.
- Vse sestavine (razen olja) iz drugega dela zmešajte v blenderju, nato dodajte prvi zmesi in dobro premešajte.
- Testo pustimo počivati pet minut. V teflonski ponvi segrejte nekaj olja. Prelijte zmes in pecite palačinke toliko časa, da porabite vso zmes (zmes bo sčasoma postala gostejša, zato dodajte malo mleka).
- Za nadev v ponev damo na kocke narezana jabolka, takoj dodamo ostale sestavine in vse skupaj pustimo nekaj minut vreti na majhnem ognju. Na vsako palačinko dodamo nekaj žlic nadeva, zvijemo in postrežemo s prelivom iz karamelne omake.