홈메이드 헤이즐넛 슈트루델을 먹을 시간이에요! 이 간단한 레시피로 누구나 만들 수 있어요! 시도해 보세요. 후회하지 않을 것입니다!
Štrudelj oz. zavitek, kot mu tudi pravimo, velja za bolj priljubljeno domačo sladico, ki jo imajo radi tako mladi kot stari. Pravijo, da mora znati vsaka dobra gospodinja pripraviti dober jabolčni zavitek, mi pa pravimo, da to velja za lešnikov štrudelj z jabolkom. Zakaj? Ker je okusen, sočen in precej lažji za pripravo.
더 읽어보기: 레시피: 누텔라를 곁들인 초콜릿 머핀
Lešnikov štrudelj bo še posebno teknil, če ga boste postregli v družbi stepene smetane.
Recept za preprost lešnikov štrudelj:
Sestavine za lešnikov štrudelj:
- 퍼프 페이스트리 1팩
- 120 g lešnikov
- 100 ml marelične marmelade
- 사과 1개
- 버터 30g
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 달콤한 크림 100ml
- 1 žlička rumove arome (po želji)
- 착빙 설탕
Postopek priprave lešnikovega štrudlja:
Najprej zmeljemo lešnike, ki jim dodamo sladkor, stopljeno maslo, smetano (dve žlički prihranimo za pozneje) in rumovo aromo. Nato razvaljamo listnato testo ter ga premažemo z marmelado. Nanj razmažemo še lešnikovo zmes. Daljša konca testa prepognemo do sredine, kar ponovimo še dvakrat. Testo prestavimo v pravokoten pekač za kolače, obložen s peki papirjem. Nato jabolko razrežemo na četrtine, jih očistimo, četrtine razrežemo na tri krhlje, te pokapamo z malo smetane in končno razporedimo po vrhu zavitka. Na 200 stopinjah Celzija štrudelj pečemo eno uro. Predno ga razrežemo, pustimo, da se povsem ohladi in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Pa veselo sladkanje!