fbpx

Recept: enkel hasselnötstrudel

Recept za preprost lešnikov štrudelj.

Det är dags för hemgjord hasselnötstrudel! Vem som helst kan göra det med detta enkla recept! Prova det, du kommer inte ångra det!

Štrudelj oz. zavitek, kot mu tudi pravimo, velja za bolj priljubljeno domačo sladico, ki jo imajo radi tako mladi kot stari. Pravijo, da mora znati vsaka dobra gospodinja pripraviti dober jabolčni zavitek, mi pa pravimo, da to velja za lešnikov štrudelj z jabolkom. Zakaj? Ker je okusen, sočen in precej lažji za pripravo.

LÄS MER: Recept: chokladmuffins med Nutella

Preprost lešnikov štrudelj lahko obogatite tudi z rozinami.
Preprost lešnikov štrudelj lahko obogatite tudi z rozinami.

Lešnikov štrudelj bo še posebno teknil, če ga boste postregli v družbi stepene smetane.

Recept za preprost lešnikov štrudelj:

Sestavine za lešnikov štrudelj:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 120 g lešnikov
  • 100 ml marelične marmelade
  • 1 äpple
  • 30 g smör
  • 3 matskedar farinsocker
  • 100 ml söt grädde
  • 1 žlička rumove arome (po želji)
  • florsocker

Postopek priprave lešnikovega štrudlja:
Najprej zmeljemo lešnike, ki jim dodamo sladkor, stopljeno maslo, smetano (dve žlički prihranimo za pozneje) in rumovo aromo. Nato razvaljamo listnato testo ter ga premažemo z marmelado. Nanj razmažemo še lešnikovo zmes. Daljša konca testa prepognemo do sredine, kar ponovimo še dvakrat. Testo prestavimo v pravokoten pekač za kolače, obložen s peki papirjem. Nato jabolko razrežemo na četrtine, jih očistimo, četrtine razrežemo na tri krhlje, te pokapamo z malo smetane in končno razporedimo po vrhu zavitka. Na 200 stopinjah Celzija štrudelj pečemo eno uro. Predno ga razrežemo, pustimo, da se povsem ohladi in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Pa veselo sladkanje!

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.