감은 매우 달콤하고 과즙이 풍부한 과일로 한때 '천국의 사과' 또는 '신의 음식'으로 불렸습니다. 단독으로 드셔도 좋고, 다른 요리에 활용하셔도 좋습니다. 1, 2, 3에 준비할 감잼은 훌륭한 요리나 간식 중 하나입니다.
Kakijeva marmelada je za pripravo preprosta, uporabite jo pa lahko na cheesecakih ali pa jo preprosto namažete na kruh. Pripravljena je v 35 minutah, zanjo pa potrebujete le 5 sestavin.
성분
- 6 večjih kakijev
- 설탕 200g
- 물 2테이블스푼
- 옥수수 전분 1큰술
- 레몬 한 개 즙
준비
Prepričajte se, da uporabljate zrele kakije. Očistite jih, olupite in odstranite morebitna semena. S pomočjo multipraktika spasirajte kakije v pire. Pire dajte v srednje veliko ponev, dodajte sladkor in pustite, da na srednje visoki vročini vre 15 minut. Občasno premešajte. V manjši posodi zmešajte vodo in koruzni škrob, dokler se koruzni škrob ne raztopi. Mešanico dodajte pireju, dodajte še sok limone in pustite na nižji do srednje visoki vročini še 15 minut, da se rahlo zgosti. Občasno mešajte.
Če želite, da je marmelada še gostejša, še enkrat dodajte mešanico koruznega škroba in vode. Nikar ne dodajate koruznega škroba neposredno v džem, sicer se vam bodo naredile grudice.
Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nalijte v očiščene kozarce, jih zaprite in marmelado hranite v hladilniku.