더 이상 따뜻한 와인, 맥주, 진을 마실 필요가 없습니다. 음료수를 냉장고에 넣는 것을 잊었거나 매장에서 방금 가져왔기 때문입니다. 이것이 바로 이 트릭이 금만큼의 가치가 있는 이유입니다!
Relativno hitro lahko steklenico ali pločevinko ohladimo v zamrzovalniku, a problem nastane, ko nanjo pozabimo. Steklenica poči, pločevinka začne puščati, naredimo si nepotrebno škodo in delo. Zato je ta metoda enostavnejša. Z njo boste v 5 minutah ohladili katerokoli pijačo! Pri tem pa vam bo pomagala … znanost!
Trik za hitro ohladitev pijače
Vzemite dovolj veliko posodo (iz plastike, kovine, stekla), da boste lahko v njo postavili več steklenic ali pločevink. Napolnite jo s hladno vodo, ledom in SOLJO! Več boste dali soli, bolje bo. Vode mora biti toliko, da so steklenice ali pločevinke popolnoma potopljene, saj se tako hitreje ohladijo. Super je tudi, če ima ta posoda pokrov. Tako bo namreč zrak, ki se bo ujel med posodo in pokrovom, dlje ostal hladen. Počakajte 5 분 in voilà! Postrezite popolno ohlajeno pijačo!
Kje točno se skriva trik?
Kaj se je zgodilo? Slana vode lahko doseže precej nižjo temperaturo kot navadna voda, ledišče je pri minus 21 stopinjah Celzija. To pomeni, da slana voda ostane dlje časa v tekočem stanju, medtem pa je hladna kot led. Ko pride slana voda v stik z ledenimi kockami, se bodo te začele topiti, ne bodo pa postale toplejše. Pravzaprav bo slana voda postala še hladnejša! Če so torej steklenice popolnoma potopljene v takšno hladno vodo, se bodo hitreje ohladile.