fbpx

Aqui está um truque que vale seu peso em ouro para resfriar uma garrafa ou lata em 5 minutos!

Chega de beber vinho quente, cerveja ou gin porque esqueceu de colocar a bebida na geladeira ou simplesmente trouxe da loja. É por isso que esse truque vale seu peso em ouro!

Relativno hitro lahko steklenico ali pločevinko ohladimo v zamrzovalniku, a problem nastane, ko nanjo pozabimo. Steklenica poči, pločevinka začne puščati, naredimo si nepotrebno škodo in delo. Zato je ta metoda enostavnejša. Z njo boste v 5 minutah ohladili katerokoli pijačo! Pri tem pa vam bo pomagala … znanost!

Trik za hitro ohladitev pijače

Vzemite dovolj veliko posodo (iz plastike, kovine, stekla), da boste lahko v njo postavili več steklenic ali pločevink. Napolnite jo s hladno vodo, ledom in SOLJO! Več boste dali soli, bolje bo. Vode mora biti toliko, da so steklenice ali pločevinke popolnoma potopljene, saj se tako hitreje ohladijo. Super je tudi, če ima ta posoda pokrov. Tako bo namreč zrak, ki se bo ujel med posodo in pokrovom, dlje ostal hladen. Počakajte 5 minutos in voilà! Postrezite popolno ohlajeno pijačo!

Steklenice ali pločevinke naj bodo v popolnosti prekrite s slano hladno vodo.
Steklenice ali pločevinke naj bodo v popolnosti prekrite s slano hladno vodo.

Kje točno se skriva trik?

Kaj se je zgodilo? Slana vode lahko doseže precej nižjo temperaturo kot navadna voda, ledišče je pri minus 21 stopinjah Celzija. To pomeni, da slana voda ostane dlje časa v tekočem stanju, medtem pa je hladna kot led. Ko pride slana voda v stik z ledenimi kockami, se bodo te začele topiti, ne bodo pa postale toplejše. Pravzaprav bo slana voda postala še hladnejša! Če so torej steklenice popolnoma potopljene v takšno hladno vodo, se bodo hitreje ohladile.

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.