Tu je zlata vreden trik, ki v 5 minutah ohladi steklenico ali pločevinko!

Končano je srkanje toplega vina, piva ali džina, ker ste pozabili postaviti pijačo v hladilnik ali pa ste jo ravnokar prinesli iz trgovine. Zato je ta trik zlata vreden!

Relativno hitro lahko steklenico ali pločevinko ohladimo v zamrzovalniku, a problem nastane, ko nanjo pozabimo. Steklenica poči, pločevinka začne puščati, naredimo si nepotrebno škodo in delo. Zato je ta metoda enostavnejša. Z njo boste v 5 minutah ohladili katerokoli pijačo! Pri tem pa vam bo pomagala … znanost!

Trik za hitro ohladitev pijače

Vzemite dovolj veliko posodo (iz plastike, kovine, stekla), da boste lahko v njo postavili več steklenic ali pločevink. Napolnite jo s hladno vodo, ledom in SOLJO! Več boste dali soli, bolje bo. Vode mora biti toliko, da so steklenice ali pločevinke popolnoma potopljene, saj se tako hitreje ohladijo. Super je tudi, če ima ta posoda pokrov. Tako bo namreč zrak, ki se bo ujel med posodo in pokrovom, dlje ostal hladen. Počakajte 5 minut in voilà! Postrezite popolno ohlajeno pijačo!

Steklenice ali pločevinke naj bodo v popolnosti prekrite s slano hladno vodo.
Steklenice ali pločevinke naj bodo v popolnosti prekrite s slano hladno vodo.

Kje točno se skriva trik?

Kaj se je zgodilo? Slana vode lahko doseže precej nižjo temperaturo kot navadna voda, ledišče je pri minus 21 stopinjah Celzija. To pomeni, da slana voda ostane dlje časa v tekočem stanju, medtem pa je hladna kot led. Ko pride slana voda v stik z ledenimi kockami, se bodo te začele topiti, ne bodo pa postale toplejše. Pravzaprav bo slana voda postala še hladnejša! Če so torej steklenice popolnoma potopljene v takšno hladno vodo, se bodo hitreje ohladile.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Živite s sočutjem: budistične modrosti, ki ti lahko še do konca leta spremenijo življenje!