7+ “Budget” pametnih telefonov, zaradi katerih boste zmanjšali račun za telefon na 20 evrov

To so pametni telefoni za varčne!

Zadnjič posodobljeno: :

Dragi moji Slovenci! Zakaj bi se raje odločili: za telefon na vezavo ali za telefon, ki ga čisto zares brez težav lahko kupite takoj in več kot zadovolji vaše potrebe po odličnem pametnem telefonu? Tudi zato vam tokrat predstavljam “budget” pametne telefone za praktično vsak žep. Torej telefone, ki jih lahko kupite v “rangu” okoli 300 evrov in se končno osvobodite operaterjev. Sliši se še kako mikavno.

Biti svoboden brez vezave na operaterja je luštna reč. Za telefonski račun boste v celoti (vključno s stroški telefona) plačevali le okoli 20 evrov. In verjemite, to je več kot odličen “deal”. A kaj, ko se marsikdo med nami tega občutka ne spominja več. Slovenci smo namreč rekorderji, ko gre za nakup telefonov prek operaterjev. Medtem ko sosedje Italijani 80 odstotkov telefonov kupijo brez vezave, je pri nas to razmerje ravno obratno. Operaterji nam z ugodnostmi prodajo tudi droben tisk. In seveda se v vsakem dobrem “dealu” skriva hudič. A to je že material za nek drug zapis. V kolikor želiš, da pripravim zapis na temo drobnega tiska pri operaterjih, pusti komentar pod tem zapisom na družbenih omrežjih.

Torej, če želite čisto enostavno svoj račun za telefon spustiti na normalno raven, torej 20 evrov mesečno (vključno s stroški telefona, razdeljenega na 24 mesecev), potem morate svoj naslednji telefon kupiti brez vezave. Tudi zato sem izbral nekaj tistih telefonov, ki so zares hudi oziroma so tako hudi, da boste želeli svoj premijski telefon, zaradi katerega je račun za operaterja praviloma 50 evrov in več, takoj zamenjati.

Tole je res fajn vedeti! Pojdimo torej na seznam res zanimivih in osupljivih pametnih telefonov, ki vas bodo izvili iz klešč potrošništva in osvobodili vezave z vašim operaterjem. To vam bo omogočilo, da močno zmanjšate svoj račun za telefon in obvladujete stroške.

Velike večine teh pametnih telefonov ne boste našli pri slovenskih operaterjih. So namreč prepoceni in se na nek način “ne splačajo” v tovrstnem tipu posla. Kljub temu pa gre za izjemne telefone, ki v marsičem svojo nalogo lahko opravljajo celo bolje kot zastavonoše, t.i. flagshipi.

Poglejmo si nekaj tistih zares zanimivih telefonov, ki sem jih izbral pri največjem spletnem trgovcu na svetu, Amazonu.

Nokia 2.3 – 119 €

Nokia 2.3
Nokia 2.3
Za znesek nekaj nad stotakom dobite telefon, ki je videti sodobno, takšno pa je tudi njegovo delovanje. Gre namreč že za tretjo generacijo reinkarnirane blagovne znamke Nokia in njihovega vstopnega modela. Ta prinaša dobro uporabniško izkušnjo prek sistema Android One. Je ravno pravšnje velikosti (6,2”), tukaj pa so še 4000 mAh baterija, dve glavni kameri (druga je globinski senzor), 4-jedrni procesor, 32 GB hrambe podatkov in 2 GB RAMA. Relativno osnovno, a solidno za ceno naprave. Telefon je bil predstavljen decembra 2019.

Samsung A51 – 299 €

Samsung A51
Samsung A51
A51 si precejšen del zasnove in drobovja deli s svojim “manjšim bratom” A50, vključno z zaslonom AMOLED, baterijo s 4000 mAh in skoraj enakim procesorjem Exynos 9611. To je precej spodoben in sodoben procesor. Pri kamerah se lahko A51 postavi pred vsemi “budget” pametnimi telefoni, saj ima na zadnji strani kar štiri senzorje. Na voljo je glavna kamera z 48 MP, ultraširoka kamera z 12 MP, makro kamera s 5 MP in posebna portretna kamera prav tako s 5 MP. Če “šklocnete” kakšen selfie, pa bo podrobnosti na obrazu iskal kar 32 MP senzor. Če temu prištejemo še premijski brand Samsung, dobimo za slabih 300 evrov res dober nakup. Je pa med “budget” telefoni to eden najdražjih. A tudi tisti, ki za premijskimi telefoni praktično ne zaostaja na prav nobenem področju. Ne pozabimo še na hitro polnjenje, 4 GB RAMA, FM radio, in USB-C. Telefon je bil predstavljen decembra 2019.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro – 226 €

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Podjetje Xiaomi se je v srcih slovencev zasidralo predvsem s ceno, ki ob pogledu na specifikacije sezuje. Te so namreč tako dobre, da so v cenovnih paketih, ki jih uspejo pripraviti s svojimi telefoni, praktično neverjetne. Torej za 226 evrov dobite telefon, ki je videti precej dražje, in prinaša nekatere neverjetne specifikacije. Dobite ogromno baterijo s 4500 mAh, trojno kamero (glavni senzor zmore kar 64 MP) ter velik zaslon, ki meri kar 6,57”. Težava Xiaomija je velikokrat podpora Androidu, ki ni na takšnem nivoju kot pri večjih blagovnih znamkah, kot sta na primer Samsung ali Nokia. Telefon je bil predstavljen avgusta 2019.

Moto G8 Power (5000 mAh) – 229 €

Moto G8 Power
Moto G8 Power

Motorola iz leta v leto izstopa kot eno najboljših podjetij, ki je svojo pozornost v celoti usmerilo k pripravi dobrih poceni telefonov z operacijskim sistemom Android. Pred dobrim mesecem so predstavili Moto G Power. In v kolikor ste danes na trgu na lovu za cenovno dostopnim telefonom, potem boste res težko našli boljšega. V notranjost se namreč nahaja kar 5000 mAh baterija, ki zagotavlja realna dva dni uporabe telefona brez polnjenja. V svetu, kjer zjutraj napolnimo telefone, še isto popoldne pa iščemo polnilce, so to “mokre” sanje. 6,4-palčni zaslon omogoča Full HD, družbo mu dela Snapdragon 665 ter dobra podpora grafiki, ki je v primerjavi s predhodnikom močno izboljšana. G Power ima tudi trio glavnih kamer, vključno z glavno kamero s 16 MP, makro kamero z 2 MP in ultraširoko kamero s 16 MP. Slednje procesirajo precej dobro fotografijo v cenovnem razredu telefona. G8 poganja skoraj čisti Android, takšen, kot ga dobite pri telefonih Pixel, z nekaj dodelavami, kar je dobro in bo še posebej všeč “geekom”! Na drugi strani pa ta skoraj “popoln” telefon nima podpore za NFC. Kar pomeni, da z njim ne boste mogli brezstično plačevati. A pri ceni 229 evrov je to res nepomemben podatek, ki vas ne bi smel zmotiti pri nakupu tega telefona. Med vsemi je to ta hip mogoče celo najboljša izbira. Telefon je bil predstavljen aprila 2020.

Nokia 6.2 – 179 €

Nokia 6.2
Nokia 6.2

Največ za svoj denar! Zato je praktično nemogoče prezreti ta telefon. Za ceno pod 180 evri je videti preprosto neverjetno, saj zadnji del prekriva steklo, obroba 6,3-palčnega Full HD zaslona pa je iz kakovostne kovine. Dizajn je s tankimi obrobami zaslona in minimalistično zarezo zares premijski. Prav tako navdušujoči so tudi nekateri drugi podatki. Tri zadnje kamere, 64 GB razširljivega pomnilnika, 3.500 mAh baterija, ki jo polnite preko vhoda USB-C. Dobite tudi poseben gumb za Google Asistenta ter podporo NFC za brezstično plačevanje. Priporočljivo! Telefon je bil predstavljen septembra 2019.

Google Pixel 3a – 319 €

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a
Google je model 3a uspel zapakirati vse lastnosti njegovega dražjega brata Pixel 3. Seveda so tu slabši materiali in “cenovno ugodnejši” procesor, a rezultat je skoraj identičen, ko pogledamo pregovorno “najboljšo” plat pixel telefonov – fotografijo. Slednja ponuja famozno tehnologijo – Night Sight za nočne posnetke. Težava pixla je dodaten stotak razlike med modelom Motorola G Power. Enostavno ni več poceni. Ampak vseeno Pixel 3a ponuja čisto android izkušnjo, posodabljanje programske opreme, itd.. Google je dokazal, da zna delati telefone. Telefon je bil predstavljen 05/2019. Nova različica bo tako prirpavljena že ta mesec. A vseeno se zdri prav 3a pri trenutni ceni zadetek v polno. 

Nokia 7.2 – 274 €

Nokia 7.2
Nokia 7.2

Zdi se, da bo prav Nokia v časih recesije, ki sledi, ponudila največ za vaš denar. Pustimo detajle, ali pač?! Telefon se ponaša s procesorjem Snapdragon 660, 4 GB delovnega spomina in 128 GB notranje hrambe, vse skupaj pa poganja operacijski sistem Android One. Neke vrste “očiščen” Android, ki ga je Nokia pripravlja skupaj z Googlom. Bistvo tega modela se skriva v premijskih materialih, ki telefonu vdahnejo občutek prestiža, ter izjemnimi kamerami, ki vključuje ogromno glavno kamero z 48 MP. Izberete lahko še ultraširoko kamero za neverjetne pokrajinske posnetke ali pa s posebnim namenskim senzorjem globine posnamete nekaj navdušujočih portretnih fotografij. Telefon, ki je izjemno priporočljiv in odtehta vsak vaš evro! Telefon je bil predstavljen septembra 2019.

Apple iPhone SE – 479 €

iPhone SE 2020
iPhone SE 2020

Najcenejši iPhone vseh časov in po vsej verjetnosti pametni telefon leta 2020. Gre za neke vrste “frankenstein” izvedbo iPhona, ki je vzel vse dobro iz modela iPhone SE prve generacije, nekaj iPhona 8, ter vse skupaj zapakiral z novim Applovim procesorjem A13 ter kamero zadnje generacije. Na ta način dobite res dober telefon, ki se v ZDA prodaja za borih 399 dolarjev. Pri nas boste za njega odšteli nekje 490 evrov, če pa se odločite za nakup na nemškem Amazonu pa boste prihranili nekaj evrov! iPhone SE 2020 prinaša še standard vodotesnosti IP67 in brezžično polnjenje. Zelo priporočljivo tudi iz stališča ohranjanja vrednosti, saj bo dve leti star iPhone SE 2 2020 še vedno vreden vsaj 230 evrov! Telefon pa boste uporabljali dlje od telefonov s sistemom Android. Telefon je bil predstavljen aprila 2020.

Lepota naprave, za katero boste zapravilit tretjino zneska, ki bi ga drugače zapravili za Samsung Galaxy S20 ali Google Pixel 4, je v tem, da ponuja 90 odstotkov funkcionalnosti teh telefonov. Včasih s kakšno lastnostjo, kot je na primer ročnost baterije, celo presega najboljše. Mogoče se boste morali odpovedati najvišjim standardom vodotesnosti ali brezžičnemu polnjenju baterije, a vse to so na nek način malenkosti, še posebej ko te primerjamo s ceno, ki jo boste odšteli za napravo.

Best buy – najboljši nakup!

Moj favorit je Moto G8 Power, telefon, ki za ceno 229 evrov ponudi zares veliko tistega, kar dobite pri premijskih telefonih. Ta telefon lahko brez zadržkov svetujem prav vsakemu.

Odločitev za preostale v rangu super “budget” telefonov zagotovo ni lahka. Če želite premijske občutke najboljših, boste izbrali pametni telefon Nokia 7.2, če želite imeti najboljšo možno fotografijo, ima Pixel 3a tisto kar iščete. V kolikor želite izjemno poceni telefon, potem je Nokia 2.3 tista, ki bo prinesla eno najzanesljivejših izkušenj po eni daleč najboljših cen. Za 120 evrov, daleč nad pričakovanji!

Čas je, da se osvobodite vezav, čas je za spremembe.

Imate podjetje?! Ste del nabavnega tima? Potem se obvezno registrirajte kot Amazon Business in kupujete brez DDV na Amazon.de Tudi s popusti do 40 odstotkov!

Še ne veste?! Slovenska podjetja brez težav, carin in DDV kupujejo na nemškem Amazon.de. Ter izdelke prejmejo tudi v 24 urah od izdanega naročila. V kolikor menite, da je jezik ovira, ga na desni strani nastavite na angleški jezik, ki je brezhibno preveden. Sledite postopku registracije in že v nekaj minutah kupujte do 40 odstotkov ugodneje kot pri slovenskih spletnih trgovcih in tudi zgornje izdelke brez obračunanega DDV. (velja za zavezance za DDV – torej slovenske pravne osebe z statusom zavezanca za DDV)

Nakup brez DDV na Amazon Business

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Dodatne Informacije

Če ti je bil zapis “kul”, te prosim, da ga deliš s tistim, ki bi jim prišel zares prav! Hvala za sledenje na mojih družbenih kanalih, hvala za tvojo podporo!

Več informacij:

janmacarol.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!