일광과 인공 조명이 와인의 맛에 영향을 미친다는 연구 결과가 나왔습니다... 그래서 Radgonské gorice는 완전한 어둠 속에서 만들어지는 독특한 스파클링 와인인 Untouched by Light를 만들 것을 상기시켰습니다. 최고의 일은 어둠 속에서 일어난다는 것이 사실인가요?
Radgonske gorice, ki so ta teden predstavile peneče pivo Untouched by Light, so pri izdelavi svoje edinstvene blagove znamke združili moči z znanstvenico Ann C. Noble – ta je namreč ugotovila, da naj bi izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni osvetlitvi privedla do spremenjenega okusa. Zmanjšala naj bi se se intenzivnost arome citrusov 그리고 povečala intenzivnost arom “kuhanega zelja ali mokrega psa”. Zato so se pri Radgonskih goricah pogumno podali v temo in v njej pripravili Untouched by Light.
Peneče vino je narejeno iz ravno prav zelenega grozdja chardonnay, pobranega ponoči, in starano v kleteh v popolni temi – počiva dve do tri leta v radgonskih kleteh, nedotaknjen od zunanjega sveta.
Med trgatvijo, pretresanjem steklenic in pakiranjem se uporabljajo očala za nočno gledanje. Ko vino zapusti klet, je zaščiteno v črni, za svetlobo neprepustni steklenici, pakirani v vakuumsko zaprti vrečki, ki prepreči dostop kakršnekoli dodatne svetlobe ali stik z zrakom. In na tak način bi ga morali tudi okušati: v popolni temi v dobri družbi.
Fermentacija Untouched by Light se je začela šele pred nekaj meseci, kar pomeni, da bodo prve steklenice na voljo naslednje leto. Radgonske gorice so kljub temu že začele sprejemati prednaročila, ki jih lahko opravite tudi vi!
추가 정보:
untouchedbylight.com