어번 스팟
Na gostilne z jugovzhoda ob poplavi modernih, urbanih, kraških in štajerskih gostiln radi pozabimo, še posebej, ker nas pot redkeje zanese v tiste kraje. Ko pa se bomo naslednjič peljali po cesti proti Zagrebu, je vredno malce zaviti s poti proti Trebnjemu in naprej proti Mirni Peči in Ponikvam, kjer najdemo ...
Če se nam zahoče pristne, domače hrane je naša reštev obisk Gostilne Repnik. Družinska gostilna, ki jo danes vodi že tretja generacija se nahaja v okolici Kamnika. Prisegajo na sveže pripravljeno hrano po receptih svojih babic. Sestavine, zelenjavo, meso po večini poskušajo kupovati od okoliških ...
Ko si med vikendom privoščimo izlet na morje, je le še pravi gurmanski užitek tisto, kar manjka do popolnega doživetja. Že od nekdaj po njem slovi gostilna Ribič, ki nam poleg slastnih morskih dobrot ponuja sproščen obrok s prelepim pogledom na Sečoveljske soline v senci sto in več let starih oljk. Tik ...
Za uživanje kraških dobrot v avtentičnem okolju stare kmečke hiše se odpravimo v Gostilno Šajna v Šepulje ali enostavneje na Domačijo, kot ji domači in gostje raje rečejo. S primorske avtoceste zavijemo proti Sežani, nadaljujemo po stari cesti proti Novi Gorici in v vasi Križ sledimo kažipotom za ...
Bilo je leta 1870, ko je v Močni svoja vrata odprla gostilna Šiker. Takrat se je k Ani Holler priženil Mihael Schicker. Imela sta kmetijo in žganjekuho, v gostilni pa so točili predvsem žganje, jabolčnik in domače vino. Danes se nadaljuje že šesti Šikerjev rod, ki je prava zakladnica kulinarike in vina. ...
NA POHORSKI PISKER
Ljubitelji pristne slovenske kuhinje se v Bezeni, lučaj pred Rušami, ki so dva lučaja za Mariborom, počutijo kot v sedmih nebesih. Za to se imajo zahvaliti gostilni Vernik, kjer ponujajo tradicionalne hišne dobrote. Koga ne bi "zasrbele" brbončice ob omembi domačega nadevanega zajca, ...
Gostilna Vida는 무엇보다도 단순하고 신선하며 건강한 음식을 약속하는 류블랴나의 녹색 보호소에 오신 것을 환영합니다!
ZA SLOVENSKI OKUSGostilno Vovko priporočamo zlasti ljubiteljem slovenske kuhinje, v družinski gostilni pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji mednarodne in jugoslovanske kuhinje. Gostilno, ki jo najdete ob cesti Novo mesto-Šentjernej, med tednom obiskujejo predvsem poslovneži, uslužbenci in delavci zasebnih in ...
Na jasi sredi gozda v novem polju stoji gostilna zajčja dobrava. ima že dolgoletno tradicijo, a v današnji luči je zasijala nedavno, ko je dobila novega lastnika. njihova kulinarika temelji na mednarodni kuhinji, med specialitete pa sodijo jedi izpod peke, in sicer pečen zajec, teletina, jagenjček in kozliček. v okusno ...