Czy i Ty należysz do osób, które uważają, że piwo należy nalewać powoli? Co prawda zapobiega to tworzeniu się piany na górze szklanki, jednak taką metodą nalewania szkodzimy żołądkowi.
Według słów Maxa Bakkerja, ki si je prislužil najvišji možni naziv varilcev piva – Master Cicerone, je treba pivo natočiti tako, da se na vrhu kozarca ustvari pena. Če tega ne naredimo, bo pivo začelo sproščati ogljikov dioksid šele v našem želodcu. Zato je treba pivo natočiti čim hitreje in s tem omogočiti nastajanje pene.
Po tem, ko počakate, da se ogljikov dioksid razgradi, se lahko prepustite grenkobi hmelja in sladkosti sladu. Glede na to, da na opisan način pivo točijo Belgijci, ni dvoma o tem, kako se pravilno toči pivo.
Naslednjič, ko vam bo natakar pivo postregel s peno, ga nikar ne oštevajte. Vi ste tisti, ki želite pivo brez pene, v tem primeru nimate prav. Zato je bolje, da ostanete tiho. Lahko se mu le zahvalite, saj s pravilnim točenjem piva skrbi za vaš želodec. Zdravje mora biti vedno na prvem mestu, zato si zapomnite, kako se pravilno toči pivo.