Na cześć Letnich Igrzysk Olimpijskich Rio 2016 znaleźliśmy przepis na bardzo popularne brazylijskie danie. Pão de Queijo czyli brazylijskie pieczywo serowe to pyszna i szybka w przygotowaniu pikantna przekąska, idealna do transmisji zawodów na „małych” ekranach.
Brazilci od uličnih prigrizkov prisegajo na piščančje ocvrtke in sirove kruhke. Zakaj so brazilski sirovi kruhki (Pão de Queijo) tako zelo priljubljeni, vam bo postalo kristalno jasno, ko vam izdamo preprost recept zanje. Pozabite na čips, bobi palčke in smokije, ta hitro pripravljeni prigrizek je słona przekąska št. 1 v času poletnih olimpijskih iger Rio 2016.
CZYTAJ WIĘCEJ: Przepis: koktajle z konopiami indyjskimi
Brazilski sirovi kruhki so pripravljeni v nekaj minutah in so tako slastni, da bodo z mize izginili hitreje kot Usain Bolt preteče 100 metrov! Brazilci jih jedo ob različnih priložnostih in od zdaj naprej jih boste tudi vi!
Recept za brazilske sirove kruhke:
Sestavine za brazilske sirove kruhke:
- 1 jajko
- 0,5 dcl olivnega olja
- 1 dcl mleka
- 170 g tapioke
- 70 g parmezana
- 1 łyżeczka soli
Postopek priprave brazilskih sirovih kruhkov:
Pečico nastavimo na 200 stopinj Celzija. Naštete sestavine v mešalniku dobro zmešamo in z dobljeno maso napolnimo pekač za mini muffine. V pečici jih pečemo od 15 do 20 minut, dokler ne porjavijo in postanejo rahli. Po pretečenem času jih še nekaj časa pustimo v pekaču, nato jih previdno odstranimo. Pa dober tek!