Sprawdźmy przepis na najlepszy noworoczny poncz ajerkoniakowy, który przyjemnie rozgrzeje, gdy za oknem zimno.
Chociaż dišečega punča na naših prazničnih stojnicah načeloma ne strežejo, to še ne pomeni, da si ne moremo tudi doma privoščiti toplega napitka, ki je v prazničnem času ena izmed najbolj priljubljenih pijač naših severnih sosedov. Naj zadiši po vznemerljivi harmoniji cimeta, vanilije in sveže naribanega muškatnega oreščka…
CZYTAJ WIĘCEJ: Grzane wino według przepisu Jamiego Olivera
Sestavine (za 8 porcij):
- 700 ml mleka
- 240 ml słodkiej śmietanki
- 2 laski cynamonu
- 1 strok vanilije (prerezan in izdolben)
- 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
- 300 ml jajčnega likerja
- 3 łyżki rumu
Proces:
V posodi segrejemo mleko, cimetovi palčki, vanilijev strok, zrna in med. Mešamo do vretja, nato odstavimo. Odstranimo strok in palčki ter dodamo jajčni liker in rum. Stepemo smetano in jo dodamo mešanici. Novoletni punč iz jajčnega likerja prelijemo v praznične skodelice in okrasimo z muškatnim oreščkom.