Tiramisu to popularny deser z serka mascarpone i „ciasteczek baby” o uwodzicielskim aromacie kawy i koniaku, któremu nikt nie będzie się mógł oprzeć. Wypróbuj przepis na najlepsze i łatwe domowe tiramisu i przytulaj swoich bliskich.
Domačemu tiramisuju – priljubljeni italijanski kavni sladici iz piškotov in slastnega sira mascarpone – se enostavno ne more upreti nihče. Predstavljamo vam enostaven recept za najboljši tiramisu.
Recept za najboljši tiramisu:
Sestavine za najboljši tiramisu:
- 500 g serka mascarpone
- 3 duże jajka
- 400 g “baby” piškotov
- 3 łyżki kawy
- 6 žlic rjavega sladkorja
- 2 žlici ruma ali konjaka
- 1 cukier waniliowy
- 3 žlice pravega kakava
CZYTAJ WIĘCEJ: Najboljša vroča čokolada
Postopek za najboljši in enostaven tiramisu:
Najprej skuhamo grenko kavo in jo pustimo, da se ohladi. V dve skledi ločimo jajca. Beljake s plovico sladkorja stepemo v trd sneg, rumenjake pa s preostalo polovico sladkorja penasto umešamo. Rumenjakom dodamo sir mascarpone in rum ali konjak ter nežno premešamo. Ko dobimo enotno zmes, ji previdno dodamo še beljakov sneg.
Ohlajeno kavo zlijemo v večjo skledo in vanjo pomakamo “baby” piškote, ki jih prepojene polagamo v stekleno posodo za tiramisu. Lahko pa v posodo položimo suhe piškote in te nato prelijemo s kavo. Po želji. S kavo prepojenimi piškoti obloženo dno premažemo s kremo. Po tej ponovno položimo piškote in še enkrat premažemo s kremo. Postopek ponovimo še tretjič in zadnjo plast kreme potresemo s kakavom v prahu. Tiramisu za uro ali dve (najbolje pa kar čez noč) postavimo v hladilnik, narežemo na rezine in postrežemo.