Posebnost majske kuharske akademije je poleg chefa Dragana Marjanoviča zaznamovalo gostovanje velikega kuharskega mojstra Igorja Jagodica iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Kulinaričnemu razvajanju je sledilo sladko razvajanje pod vodstvom Gregata Rodeta. Preverite kuharske mojstrovine, ki smo jih skupaj ustvarili in se zabavali.
Majska akademija je postregla s prijetnim presenečenjem kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki pa nam svojih receptov ni razkril do prvega srečanja. Priparavili smo tri jedi, ki jih tudi sam pripravlja svojim petičnim gostom v restavraciji. Ker so njegove mojstrovin preplet kulinarike iz preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti smo pod njegovim vodstvom pripravili tri različne kulinarične dobrote in okusen recept. Med akademijo so se predstavila tudi vina Droppler. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom
Składniki:
Pena staranega sira:
- 100 ml mleka
- 1 vejica rožmarina
- 1 gałązka pietruszki
- 1 gałązka tymianku
- 1 česenov strok
- 100 ml smetane
- 30 g masła
- 80 g ribanega parmezana
- 30 ml penine
- Bel balzamiko
- Sol, bel poper, muškat
- Lecitin
Ravioli – Testo:
- 170 g rumenjakov (8-9 jajc)
- 1 žl. Olivnega olja
- 1 žl. Vode
- 5 g soli
- 250 g moke (Semola)
Pożywny:
- 170 g smetane
- 3 česni
- 1 šopek bazilike
- 1 šopek timijana
- 310 g jajc
- 270 g ribanega parmezana
- 1 žl creme fraiche
- 30 g zelišč
- Sól pieprz
Lisičke:
- 400 g lisičk
- 110 g masla
- 55 g mrzlega masla
- 30 g sekljane šalotke
- 60 ml belega vina
- 125 ml piščančje juhe
- 125 ml smetane
- Sol, zelišča
Łosoś:
- 1,2 kg losos
- sol, poer beli
- 500 g krompir
- 2 kom jajca
- 30 ml olje tartufov
- zioła
Utrinke iz majske kuharske akademije si oglejte v galeriji
Za pomoč pri organizaciji CITY CHEF kuharske akademije se zahvaljujejo:
AGD Siemensa, Dół, Grupa Kaval, Droppler I Restauracja Strelec
Fotografije: Ana Če