Ko govorimo o vinskih pokrajinah, je zagotovo za vse vinoljubce Toskana med prvimi petimi na svetu (Bordo, Burgundija, Šampanja, Toskana, Rioja). Tak bi bil odgovor večine poznavalcev. Med vsemi naštetimi pa Toskana izstopa po lepoti pokrajine- grički, na ...
Ko govorimo o vinskih pokrajinah, je zagotovo za vse vinoljubce Toskana med prvimi petimi na svetu (Bordo, Burgundija, Šampanja, Toskana, Rioja). Tak bi bil odgovor večine poznavalcev. Med vsemi naštetimi pa Toskana izstopa po lepoti pokrajine– grički, na vrhu gričev vasice, gradovi, posestva, okoli vinogradi, polja pšenice, sončnice in nepogrešljive ciprese.
In vina? Glavna trta je Sangiovese in iz njegovih klonov (in nekaj odstotkov drugih sort) naredijo Chianti, Vino Nobile in Brunello. Ponekod pa so se odločili za Merlot in Cabernet sauvignon in naredili “supertoskance“. Belih vin je malo, kot sorta je znana predvsem Vernaccia di San Gimignano. Na srečanju bomo poskusili nekaj že zrelih vin iz Toskane, ki naj vam bodo popotnica za lastna odkrivanja te skrivnostne in lepe dežele.
Predavatelj Matjaž Zupan vodi ljubljansko omizje gibanja Slow Food že od leta 1998. Opravil je tečaj za pokuševalca vin na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Je ustanovni član Skupine X.
PRIJAVA na dogodek je OBVEZNA, saj je število mest omejeno.
Več o dogodku in prijave na www.eventio.si