Święta Bożego Narodzenia tuż za rogiem, prawie na pewno próbowałeś w tym roku grzanego wina. Ale czy próbowaliście Vin Brule, grzanego wina, które jest hitem sezonu? Mamy przepis i oto jego tajemnica!
Vin Brule to jest posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂
Składniki
- 1,5 litra rdečega vina
- 3 palčke cimeta
- 250 g cukru
- nekaj klinčkov
- lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
- malo muškatnega oreška
- ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
- 5 do 10 brinovih jagod
- zvezdasti janež
Przygotowanie
Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!