Muitas pessoas fazem uma variedade de empregos antes de encontrar um emprego em que possam se estabelecer. Independentemente disso, é difícil encontrar um trabalho que possa ser comparado a alguns empregos na indústria de alimentos em termos de absurdo.
Verjeti ali ne prehrambena industrija se ne vrti le okoli priprave hrane. Podjetja na poti do uspeha ničesar ne prepuščajo naključju, zato delavce najemajo za nadvse nenavadne poklice. Razkrivamo vam 7 profissões bizarras que você não sabia que existiam.
1. Določevalec spola piščancev
Delo oplojevalca piščancev je zelo pomembno pri baterijski reji, saj ta določi, katerega spola bo žival. Od tega je odvisno, ali bo piščanec primeren za proizvodnjo jajc in mesa.
2. Okuševalec pasje hrane
Philip Wells iz podjetja Lily’s Kitchen velja za najbolj prepoznavnega okuševalca pasje hrane. Svojo kariero je zgradil na vsakodnevnem prehranjevanju z okusnimi jedmi in ocenjevanju njihove kakovosti.
3. Lupilec jajc
Kljub temu, da naprave za lupljenje trdo kuhanih jajc obstajajo že nekaj časa, pa se mnogi delodajalci pri tem opravilu še vedno zanašajo na človeško delovno silo. Svetovni rekorder v tej kategoriji je v minuti olupil kar 48 jajc.
4. Pisec sporočil za piškote sreče
Piškoti sreče ali “fortune cookies”, s katerimi vas običajno postrežejo v kitajskih restavracijah, so vam gotovo dobro znani. Besedila, ki se skrivajo v njihovi notranjosti, so delo kreativnih piscev.
5. Iskalci hrane
Nabiranje hrane je po zaslugi slavnih kuharjev, kot je denimo Rene Redzepi, postalo zelo priljubljeno. Kuharjem velikokrat zmanjka časa za iskanje novih sestavin, ki bi jih lahko vključili v svoje jedi, zato to delo prepustijo profesionalnim nabiralcem.
7. Sommelier za vodo
Strežaj oziroma “sommelier” se običajno ukvarja z izbiro, skladiščenjem in postrežbo vina. Nekatere izmed najbolj prestižnih svetovnih restavracij pa zaposlujejo strokovnjake, ki strankam svetujejo, za katero vrsto vode se odločiti ob izbrani hrani.
6. Okuševalec sladoleda
Če se okušanje pasje hrane ne zdi ravno mamljivo, pa za okušanje sladoleda velja povsem nasprotno. John Harrison, ki je to službo kar 30 let opravljal za podjetje Dreyer’s, si je svoje brbončice zavaroval za več kot milijon dolarjev.