7 bizarnih poklicev, za katere niste vedeli, da obstajajo

7 bizarnih poklicev, za katere niste vedeli, da obstajajo

Mnogi ljudje pred tem, ko najdejo službo, v kateri se jim uspe ustaliti, opravljajo najrazličnejša dela. Ne glede na vse, pa je težko najti delo, ki se lahko po absurdnosti primerja z nekaterimi poklici v prehrambeni industriji.

Verjeti ali ne prehrambena industrija se ne vrti le okoli priprave hrane. Podjetja na poti do uspeha ničesar ne prepuščajo naključju, zato delavce najemajo za nadvse nenavadne poklice. Razkrivamo vam 7 bizarnih poklicev, za katere niste vedeli, da obstajajo.

1. Določevalec spola piščancev

Oplojevalec piščancev opravlja zelo odgovorno delo.
Oplojevalec piščancev opravlja zelo odgovorno delo.

Delo oplojevalca piščancev je zelo pomembno pri baterijski reji, saj ta določi, katerega spola bo žival. Od tega je odvisno, ali bo piščanec primeren za proizvodnjo jajc in mesa.

2. Okuševalec pasje hrane

Philip Wells iz podjetja Lily’s Kitchen velja za najbolj prepoznavnega okuševalca pasje hrane. Svojo kariero je zgradil na vsakodnevnem prehranjevanju z okusnimi jedmi in ocenjevanju njihove kakovosti.

3. Lupilec jajc

Kljub temu, da naprave za lupljenje trdo kuhanih jajc obstajajo že nekaj časa, pa se mnogi delodajalci pri tem opravilu še vedno zanašajo na človeško delovno silo. Svetovni rekorder v tej kategoriji je v minuti olupil kar 48 jajc.

4. Pisec sporočil za piškote sreče

Piškoti sreče v sebi skrivajo posebno sporočilo.
Piškoti sreče v sebi skrivajo posebno sporočilo.

Piškoti sreče ali “fortune cookies”, s katerimi vas običajno postrežejo v kitajskih restavracijah, so vam gotovo dobro znani. Besedila, ki se skrivajo v njihovi notranjosti, so delo kreativnih piscev.

5. Iskalci hrane

Nabiranje hrane je po zaslugi slavnih kuharjev, kot je denimo Rene Redzepi, postalo zelo priljubljeno. Kuharjem velikokrat zmanjka časa za iskanje novih sestavin, ki bi jih lahko vključili v svoje jedi, zato to delo prepustijo profesionalnim nabiralcem.

7. Sommelier za vodo

Strežaj oziroma “sommelier” se običajno ukvarja z izbiro, skladiščenjem in postrežbo vina. Nekatere izmed najbolj prestižnih svetovnih restavracij pa zaposlujejo strokovnjake, ki strankam svetujejo, za katero vrsto vode se odločiti ob izbrani hrani.

6. Okuševalec sladoleda

Okuševalci sladoleda imajo zavidanja vredno službo.
Okuševalci sladoleda imajo zavidanja vredno službo.

Če se okušanje pasje hrane ne zdi ravno mamljivo, pa za okušanje sladoleda velja povsem nasprotno. John Harrison, ki je to službo kar 30 let opravljal za podjetje Dreyer’s, si je svoje brbončice zavaroval za več kot milijon dolarjev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!