fbpx

Najboljši Airbnb na Hrvaškem: 5 pravljičnih nastanitev v 5 hrvaških mestih

Najboljši Airbnb na Hrvaškem: 5 pravljičnih nastanitev iz petih hrvaških mest

Če iščete najboljši Airbnb na Hrvaškem, kjer bi preživeli še zadnje poletne dni ali pa morda prvi jesenski pobeg, ste prišli na pravi naslov. Izbrali smo pet Airbnb nastanitev, ki so nas najbolj navdušile (in se nahajajo v petih hrvaških mestih).

Četudi so se cene najema stanovanja preko platforme Airbnb bolj ali manj izenačile s cenami bivanja v hotelih, še zmeraj lahko, če naredite dobro raziskavo, najdete luksuzno bivanje za občutno nižjo ceno, kot bi ga našli na drugih straneh ponudnikov nastanitev. V osnovi to pravilo velja tudi za Hrvaško, kjer lahko najdete kakovosten ulov za nekajdnevni oddih.

Poletje sicer odhaja in jesen že čaka pred vrati, a se še kakšnega skoka v morje ali pohajkovanja po neznanih ulicah hrvaških mest verjetno ne bi branili. Če je odgovor trdilen, preverite, kje se nahaja najboljši Airbnb na Hrvaškem!

Najboljši Airbnb na Hrvaškem:

Zagreb

Center apartment

Center apartment
Center apartment

Začetek septembra je popoln čas z raziskovanje hrvaške prestolnice, saj se vročina nekoliko umiri, posledično ste nabiti z energijo za raziskovanje neodkritih zagrebških biserčkov in verjetnost, da vas preseneti dež, je relativno majhna.

Četudi ima mesto svoj čar, je pomembna tudi nastanitev, ki lahko vašo potovalno izkušnjo iobčutno zboljša. Tako smo na spletni strani našli nastanitev, ki je popolna za solo turista ou casal. Če ljubite avanture, ste umetniška duša in vam ogreje srce majhno, a udobno stanovanjce, potem vse poti vodijo v to ljubko nastanitev, ki se nahaja v osrčju mesta.

Cena za tri noči za dva (prvi razpoložljiv termin od 4. do 7. oktobra): 167,00 

Split

VOLAT

Luksuzno stanovanje VOLAT
Luksuzno stanovanje VOLAT

Če bi še zadnjič letos radi skočili v morje ali se naužili morskega zraka, potem lahko skočite do Splita. Morsko izkušnjo bo naredilo izjemno tudi bivanje v namestitvi VOLAT, ki je po mnenju uredništva zadetek v polno, če potujete solo ou em paru in imate radi fuzijo modernega e tradicionalnega.

Stanovanje je narejeno v 200 let stari vinski kleti, kar pomeni, da so elementi, ki jih najdete v prostoru, še iz leta 1800 – na tak način se boste srečali z edinstvenim dalmatinskim interierjem, ki vas bo poleti hladil (kamen), pozimi pa grel.

Cena za tri noči za dva (prvi razpoložljiv termin od 8. do 11. novembra): 354,00 €

Dubrovnik

Villa Mediterranean

Villa Mediterranean
Villa Mediterranean

Danes je vse v Dubrovniku v znamenju serije Igra prestolov, saj lahko na vsakem koraku zasledite trgovine z HBO-jevimi izdelki, številni vodiči pa vas peljejo na ture po mestu, kjer so snemali epske prizore.

Da bo izkušnja zares serijsko obarvana, smo našli izjemno vilo, v kateri se boste počutili, kot da je Dubrovnik vaš. Za rezervacijo vile morali imeti malo več pod palcem (je veliko ceneje, če vilo najamete z družbo do 12 ljudi), a bivanje v njej je veliko več kot le spanje – je življenjska izkušnja.

Cena za tri noči za dva (prvi razpoložljiv termin od 13. do 16. septembra): 3.670,00 €

Pula

Amphitheatre Premium Apartment

Amphitheatre Premium Apartment
Amphitheatre Premium Apartment

Če je potovanje do sosednjega Rima rahlo naporno in zamudno, se potem lahko odpravite v Pulj, ki vam bo pričaral podobno izkušnjo kot italijanska prestolnica. Dragulj Pulja je rimski amfiteater, ki kraljuje v središču mesta, v bližini pa so številne druge zgodovinske znamenitosti. Stari del mesta je precej slikovit, in sicer se sestoji iz fuzije tradicionalnega (mestnega) in modernega videza.

Mesto je kot naročeno za umetniške duše, ki ljubijo lepe stvari, zato smo našli čaroben Airbnb za šest gostov, ki se nahaja tik ob areni. Ob tem razgledu se se zmehča tudi najtrše srce.

Cena za tri noči za dva (prvi razpoložljiv termin od 6. do 12. decembra): 261,00 €

Osijek

Urban Style Apartman Pax

Urban Style Apartman Pax
Urban Style Apartman Pax

Kozmopolitani, ki ljubijo kulturne raznolikosti, obožujejo Osijek – mesto se nahaja na meji s Srbijo in Madžarsko, v preteklosti pa je bilo pod vladavino Osmanov, Habsburžanov in Rimljanov, zato ni nenavadno, da boste tam našli kulturo mešanico, ki se kaže predvsem v arhitekturnih stilih.

Mesto ima kar tri središča, ki so na svoj način posebna – Gornji GradTvrđa e Donji Grad, ki so se v samem začetku razvijali vsak za sebe, kasneje pa so se povezali v eno občino. Tvrđa je najstarejši del, ki je tudi najbolj pisan in izraža moderno stran Osijeka. Ker je takšna destinacija pisana na kožo urbanim dušam, smo našli izjemno moderno opremljen apartma z vintage elementi, ki je popoln za kozmopolite.

Cena za tri noči za dva (prvi razpoložljiv termin od 6. do 9. septembra): 147,00 €

Ste morda tudi sami na Hrvaškem odkrili kakšen dragulj med Airbnb-ji? Veseli bomo, če boste svoja odkritja delili z nami, zato jih kar pogumno escreva em um comentário.

OPOMBA:
Datumi rezervacij so bili v času redakcije prosti. Ne odgovarjamo za morebitne spremembe na spletni strani Airbnb.

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.