烹饪
Zgodovina poročne torte je obsežna kot poročna torta sama. Njena tradicija sega vse do Antike. Tedaj so bile torte sladke pogače iz kvašenega testa, sladkane z medom in nadevane z oreščki. Simbolika torte kot del poročnega obreda se je začela s starimi Rimljani in Grki. Prvi so v znak izgube devištva nad glavo neveste prelomili poročni kolač in s tem mladoporočencema zaželeli plodnost, v Grčiji pa so svati v mladoporočenca metali male tortice in jima s tem zaželeli plodnost v zakonu. Večnadstropne torte so se pojavile v 17. stoletju. Oglejte si poročne torte skozi čas v sliki.
您是否经常遇到松饼第二天就失去新鲜度和美丽外观的情况?别担心,我们为您准备了一个简单而有效的技巧,可以让您的松饼在几天内保持新鲜和美丽。
斯洛文尼亚第一家韩国餐厅在卢布尔雅那开业。所有喜欢泡菜、石锅拌饭、紫菜包饭和拉面等亚洲特色菜的人都会对这家现代化的水原韩国小酒馆感到满意。
Recept za “penne alla vodka” je popoln recept za preprosto zabavo. Kratke testenine, ki so na krožniku videti čudovito, je lažje skuhati kot dolge špagete, slastna omaka z dodatkom vodke pa je zaradi svojega retro okusa nekaj posebnega. Pomislite na Rim v 60. letih prejšnjega stoletja in se pustite zapeljati aromatični jedi …
Princeskini krofi (kremni puhki) vas bodo osvojili na prvi grižljaj. Pecivo je narejeno iz choux testa in polnjeno s stepeno smetano, jajčno kremo ali slaščičarsko kremo. Choux pecivo je rahlo, zračno testo, ki se pri pečenju napihne in ustvari votlo sredico, ki jo lahko napolnimo z različnimi sladkimi ali slanimi nadevi.