烹饪
Pinjole od vsepovsod
Domovina pinij naj bi bil Pirenejski polotok; danes jih največ gojijo v sredozemskih državah, v Španiji in na Portugalskem. Preden drevo obrodi storže, mine vsaj 15 let, a jih nato lahko rodi tudi 100 let. Praviloma storže obirajo ročno in jih na soncu pustijo, da se ...
Rösti je švicarska nacionalna hrana. Gre za preprosto jed iz krompirja, ki pa je, podobno kot Roger Federer, pravi simbol in ponos države. Izhaja iz kantona Bern, kjer je bila nekdaj osnovna sestavina nasitnega kmečkega zajtrka, in iz časov, ko v kmečkih hišah ni bilo drugega kot ponev in ognjišče, zato je logično, da je ni težko pripraviti.
Ste vedeli, da vam po pristen okus sarajevskih čevapčičev ni treba riniti v Sarajevo. Dokopali smo se namreč do vseh skrivnosti priprave tovrstnih čevapčičev, jedi, ki je že začela cvrčati na številnih žarih, saj se je sezona piknikov uradno že odprla. Zdaj, ko smo vam pri City Magazinu predstavili nekaj žarov, je čas, da znate na njih še kaj pripraviti. In kaj je boljšega kot pripraviti prave sarajevske čevapčiče?
在蜗牛特色菜的日子里,美食家们会在 Zenon 酒馆和酒吧中大饱口福。美食佳肴 Helix Aspersa Muller 将由主厨 Žiga Mandelc 以不同的方式烹制而成。
烧烤似乎有一些神奇的东西——就好像烟雾和火焰揭示了食物中隐藏的味道层。虽然大多数人将烧烤与肉类联系在一起,但蔬菜往往焕发出全新的光芒。
2017年全球最佳餐厅已出炉,继全球50家最佳餐厅(50 Best Restaurant)评选后,近日公布了第51名至第100名的最佳餐厅(斯洛文尼亚Hiša Franko也位列第69名) ),在澳大利亚墨尔本的颁奖典礼上,真正的最佳获奖者被揭晓。 12年后,欧洲一统天下的局面结束,去年排名第三的美国餐厅登上了王座。这是继托马斯·凯勒 (Thomas Keller) 两度获奖的 The French Laundry 餐厅之后,第二家获得此殊荣的美国餐厅。