市面上有大量的草莓酥饼食谱,您可能已经认为不需要另一种了。但这个不一样——它是带有碎屑的迷你草莓酥饼。
Kaj je skrivna sestavina za mini jagodne tortice z drobljencem? Testu je poleg običajnih sestavin dodan tudi jagodni jogurt, ki mu, da posebno aromo. Na testo je položena sladka smetana z jagodami, nato pa potresemo še testene drobtine.
Nenavadna in zanimiva priprava slastnih tortic vas bo navdušila, ti pa so tako mehki in okusni, da jih ne boste mogli nehati jesti.
Mini jagodne tortice z drobljencem
组成部分
- 3个鸡蛋
- 100克糖
- 1个柠檬
- 5 žlic olja
- 120 g jagodnega jogurta
- 7 žlic moke
- 1茶匙泡打粉
- 300 毫升 甜奶油
- 300 克草莓
方向
- Jajca s sladkorjem penasto stepemo, nato dodamo naribano limonino lupinico, sok polovice limone, olje in jagodni jogurt.
- Premešamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Ponovno premešamo in zmes vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jo poravnamo.
- Pečemo na 180°C približno 30 minut. Ko se testo ohladi, z manjšim modelčkom oblikujemo kroge.
- Stepemo sladko smetano, ki ji dodamo drobno narezane jagode. Na vsak krog vlijemo nadev (najprej ga vlijemo v vrečko za zamrzovanje in izrežemo luknjo).
- Preostale dele testa zdrobimo in potresemo po vrhu. Okrasimo s sesekljanimi jagodami.