fbpx

5种食物可以延缓衰老!

照片:envato

您想要紧致年轻的肌肤吗?您想阻止皱纹或皮肤枯萎的形成吗?将这 5 种食物纳入您的饮食中,并在它们的帮助下延缓衰老!

Vsi si želimo čim dlje ohraniti mladostno kožo, ne da bi se zatekli k dragim lepotnim tretmajem, ki niso vedno najboljši za vašo kožo. Kako koži pomagati na naraven način – s prehrano.

Poglejmo, katera živila so zakladnica mladosti! To so živila, ki naj bi pomagala upočasniti staranje.

南瓜子

Bučna semena so zakladnica zdravih vitaminov. Maščobne kisline v njihovi sestavi ne le upočasnjujejo staranje in pospešujejo regeneracijo in obnovo celic, temveč tudi izboljšujejo delovanje srca. Še posebej so uporabne za osebe s problematično kožo, saj nadomeščajo pomanjkanje cinka v telesu, kar povzroči nastanek aken. Uživanje majhne peščice semen na dan lahko bistveno izboljša vaše zdravje in videz.

Bučna semena. Foto: Engin Akyurt / Unsplash

肥鱼

Losos, sardele, sled in skuša vsebujejo omega-3 maščobne kisline, ki imajo protivnetne lastnosti in izboljšujejo zdravje kože, las in nohtov. Cink prispeva k tvorbi kolagena, katerega pomanjkanje vodi v prezgodnje staranje, selen pa je odgovoren za zdrav sijaj in gladke lase. Priporočljivo je uživanje katere koli vrste rib trikrat na teden.

Losos. Foto: Edward Howell / Unsplash

柑橘类水果

Glavna aktivna sestavina pomaranč, grenivk in limon je vitamin C, ki upočasnjuje proces staranja celic, ohranja čvrstost in elastičnost kože, krepi pa tudi imunski sistem, zato je še posebej pomemben v zimski sezoni. A tudi poleti ne pozabite na citruse, saj ljudem, ki se sončijo, v telesu pogosto primanjkuje tega vitamina.

Citrusi. Foto: Kathryn Aleksa / Unsplash

Oranžna in zelena zelenjava

Korenje, buče, špinača, čebula, jeglič, rdeča paprika in paradižnik – seznam živil, ki podaljšujejo mladost, je ogromen. Vitamin A in beta-karoten v tej zelenjavi preprečujeta suho kožo in prezgodnje gube z vzdrževanjem ustrezne ravni vlage. Posebno pozornost jim je treba nameniti poleti, betakaroten pospešuje proizvodnjo melanina in pomaga doseči lepo in enakomerno porjavelost.

Orehi. Foto: Sahand Babali / Unsplash

核桃

Mandlji, orehi in indijski oreščki vsebujejo vitamin E, ki ohranja ravnovesje vlage v koži in jo naredi elastično. Vsebnost železa in cinka oskrbuje celice s kisikom in preprečuje staranje kože. Redno uživanje majhne pesti oreščkov bo kožo naredilo gladko in sijočo.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。