fbpx

你知道每天吃草莓你的身体会发生什么吗?

Foto: Allan Franca / Pexels

草莓是每个季节都令人期待的水果,我们以各种方式愉快地享用它。

Brez posebnega razmisleka lahko jagode uvrstimo med najbolj priljubljeno sezonsko sadje. Ta sadež lahko uživamo na različne načine. Sveže, kuhane, vložene ali zamrznjene. Vendar pa jagode ne-le, da so izjemno okusne, temveč vsebujejo tudi številne koristne snovi, ki vplivajo na zdravje in počutje.

Jagode vsebujejo pomembna hranila, vlaknine, vitamin C, folno kislino in kalij. Vsebujejo tudi majhne količine železa, bakra, magnezija, fosforja, selena in vitaminov B, K in E. Čeprav vsebujejo veliko sladkorja, veljajo za živilo z nizkokalorično vrednostjo. Nutricisti priporočajo, da jagode uvrstimo v svoj vsakodnevni jedilnik, saj vsebujejo veliko antioksidantov.

Foto: Lauren Gray / Unsplash

Študija, objavljena v Journal of Molecular Sciences, je pokazala, da rednim uživanjem hrane, bogate z vitaminom C, kot so na primer jagode, lahko izboljšamo zdravje kardiovaskularnega sistema. 研究表明, da so v jagodah prisotne protivnetne snovi, prav tako pa naj bi tudi zavirale procese, ki vodijo v artritis. Zaradi spodbujanja absorbcije železa naj bi varovale pred slabokrvnostjo.

Hkrati so raziskave pokazale, da pozitivno vplivajo na kratkoročni spomin, so v pomoč pri izgorevanju maščob staranju kože. Bogate so tudi s flavonoidi, ki naj bi v telesu zavirale pojav malignih celic. Vsebujejo veliko antioksidantov, ki so pomembni za naš organizem, saj naj bi telo ščitili pred prostimi radikali. Ti so namreč sprožilci različnih bolezni.

Pomembno je poudariti, da le sveže in zamrznjene jagode vsebujejo peščico koristnih sestavin, ki naj bi pripomogle k ohranjanju zdravja. Predelano sadje namreč izgubi številne hranilne vrednosti.

Kako jagodam ohraniti svežino

Ker se jagode hitro pokvarijo lahko s preprostim trikom podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Pripravite mešanico vode in domačega jabolčnega kisa v razmerju 10 : 1. Jagode potopite v to mešanico in jih pustite v njej vsaj 10 minut. Nato jih sperite pod tekočo vodo in odložite na čisto kuhinjsko krpo, da se popolnoma posušijo. Trik je namreč v tem, da jabolčni kis daje jagodam zaščito pred gnitjem. Tako bodo jagode dlje časa ostale kompaktne in čvrste.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。