fbpx

母亲节点子:让妈妈开心的 8 种有趣且有创意的方式

Ideje za materinski dan
照片:envato

如果今年您想向妈妈表达更多的爱和感激,请查看一些有趣且有创意的母亲节创意。母亲们比以往任何时候都更值得被铭记,至少应该给予她们一点东西,以向她们表达我们每天与我们在一起的巨大感激之情。作为一个现代母亲并不容易,从目前的情况来看,母亲似乎才是家庭中负担最重的人。这就是为什么我们选择了一些礼物创意来让她开心。礼物不必很大,重要的是要让她知道你在想着她,并且感谢她为你所做的一切。

Materinski dan obstaja odkar obstajajo mame. Prazniki v čast materam so bili v starih časih pogosto povezani z bogovi in ​​boginjami ter materinskimi simboli plodnosti, rojstva, ustvarjalnosti in cikla rasti, saj je mati zaščitnica in vzgojiteljica otrok in s tem vsega človeštva. Čeprav materinstvo praznujejo že od antičnih časov, so materinski dan, kot ga poznamo danes, v Ameriki začeli praznovati v 20. stoletju. Za začetnico velja Anna Jarvis, ki je leta 1905, po smrti matere Ann Reeves Jarvis, sprožila kampanjo v čast svoji materi. Sprva so Annino prošnjo, da bi materinski dan postal uradni praznik, zavrnili, a ni odnehala. Po nekaj letih so prvič uradno praznovali materinski dan, sčasoma pa se je običaj razširil v države po vsem svetu

Ta praznik v čast vsem materam se je nadaljeval vse do danes, ko mnoge od nas izkazujemo ljubezen in hvaležnost osebi, ki nas je pripeljala na ta svet. Če ji želite letos izkazati še več ljubezni in priznanja za vse, kar je naredila (in še vedno počne) za vas – spodaj preverite nekaj zabavnih in ustvarjalnih idej za materisnki dan, ki bodo vaši mami naredile ta materinski dan nepozaben.

Ideje za materinski dan

1. Ponudite ji pomoč na dvorišču in vrtu

Če vaša mama živi v hiši z dvoriščem in/ali vrtom, ki ga ureja, jo obiščite in ji podarite »darilni bon« za njene storitve na dvorišču in vrtu. Ne glede na to, ali gre za košnjo trave, sajenje rož ali zelenjave ali preprosto okrasitev dvorišča – ta darilni bon vstavite v šopek rož in razveselite svojo mamo ob materinskem dnevu na kreativen, a zelo uporaben način.

Ideje za materinski dan
Ponudite ji pomoč na dvorišču.
照片:Grabowska/Pexels

2. Okrasite njena vhodna vrata ali ji podarite rože

Če živite v bližini, se lahko zabava z okrasitvijo maminih vhodnih vrat s trakovi, posebnimi znaki, venci in/ali rožami! Če imate otroke – vključite tudi njih! Mami/babici bo presenečenje zelo všeč. Če živite blizu svoje mame, ji rože dostavite osebno, če ne, pa lahko vedno naročite dostavo in mami pokažete, da mislite nanjo.

3. Kuhajte za mamo ali jo peljite ven na kosilo/večerjo

Za tiste malo mlajše, ki še živijo pri mami, je zajtrk v postelji vedno klasično in cenjeno darilo, vse kar morate storiti je, da vstanete pred njo in ji prinesete, kar ji paše, od rogljičkov do sendvičev, na krožniku kozarci stisnjenega soka ali kave. Če ne živite z mamo, jo povabite na kosilo ali večerjo k sebi ali jo peljite v restavracijo ali na kavo in pecivo. Poleg tega, da ji boste pokazali, koliko vam pomeni, boste skupaj preživeli kvaliteten čas v najboljšem možnem okolju – ob hrani!

4. Presenetite jo z dolgim ​​telefonskim ali video klicem

Tistim, ki živijo daleč stran ali ne morejo biti blizu mame, predlagamo dolg telefonski ali video klic. Iskren pogovor in smeh bosta ji bosta polepšala dan.

Presenetite jo z dolgim pogovorom.
照片:柯林斯/Unsplash

5. Skupaj si oglejte film ali serijo

Obiščite svojo mamo ali jo povabite k sebi in preživite materinski dan s filmom ali serijo ob najljubših prigrizkih ali dobrotah.

6. Bodite ustvarjalni: naredite mami videoposnetek

Posnemi video s svojimi brati in sestrami, torej z vsemi maminimi otroki. Vsak od vas lahko reče “vse najboljše za materinski dan” in zakaj ljubi svojo mamo. Ali pa ustvarite seznam predvajanja glasbe njene najljubše glasbe.

7. Pojdite na sprehod v park ali ji pripravite piknik

Svež zrak vedno dvigne razpoloženje. Pomlad je čudovit čas za sprehod v parku ali izlet v naravo. Spakirajte hrano in pijačo v košaro, poberite mamo in jo peljite na druženje v naravo.

照片:朱莉娅/Pexels

8. Naredite darilo sami

Ni vam treba iti v nakupovanje, da bi našli popolno darilo. Z le malo truda in volje lahko darilo izdelate kar sami. Ne glede na to, ali ji naredite milo ali piling, domačo marmeladom, čestitko ali dišeči potpuri – ne boste zgrešili.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。