fbpx

Ideje za materinski dan: 8 zabavnih in ustvarjalnih načinov, kako razveseliti mamo

Ideje za materinski dan
Foto: envato

Če želite svoji mami letos izkazati še več ljubezni in priznanja – si oglejte nekaj zabavnih in kreativnih idej za materinski dan. Bolj kot kdaj koli prej si matere zaslužijo, da se jih spomnimo in jim privoščimo vsaj nekaj malega, da jim izkažemo našo neizmerno hvaležnost, da so vsak dan z nami. Biti sodobna mama ni prav nič lahko in če upoštevamo trenutno situacijo, se zdi, da so mame tiste, ki nosijo največ bremena v družini. Zato smo izbrali več idej za darila, s katerimi jo lahko razveselite. Ni nujno, da so darila velika, pomembno je le, da ji pokažete, da mislite nanjo in da ste hvaležni za vse, kar je naredila za vas.

Materinski dan obstaja odkar obstajajo mame. Prazniki v čast materam so bili v starih časih pogosto povezani z bogovi in ​​boginjami ter materinskimi simboli plodnosti, rojstva, ustvarjalnosti in cikla rasti, saj je mati zaščitnica in vzgojiteljica otrok in s tem vsega človeštva. Čeprav materinstvo praznujejo že od antičnih časov, so materinski dan, kot ga poznamo danes, v Ameriki začeli praznovati v 20. stoletju. Za začetnico velja Anna Jarvis, ki je leta 1905, po smrti matere Ann Reeves Jarvis, sprožila kampanjo v čast svoji materi. Sprva so Annino prošnjo, da bi materinski dan postal uradni praznik, zavrnili, a ni odnehala. Po nekaj letih so prvič uradno praznovali materinski dan, sčasoma pa se je običaj razširil v države po vsem svetu

Ta praznik v čast vsem materam se je nadaljeval vse do danes, ko mnoge od nas izkazujemo ljubezen in hvaležnost osebi, ki nas je pripeljala na ta svet. Če ji želite letos izkazati še več ljubezni in priznanja za vse, kar je naredila (in še vedno počne) za vas – spodaj preverite nekaj zabavnih in ustvarjalnih idej za materisnki dan, ki bodo vaši mami naredile ta materinski dan nepozaben.

Ideje za materinski dan

1. Ponudite ji pomoč na dvorišču in vrtu

Če vaša mama živi v hiši z dvoriščem in/ali vrtom, ki ga ureja, jo obiščite in ji podarite »darilni bon« za njene storitve na dvorišču in vrtu. Ne glede na to, ali gre za košnjo trave, sajenje rož ali zelenjave ali preprosto okrasitev dvorišča – ta darilni bon vstavite v šopek rož in razveselite svojo mamo ob materinskem dnevu na kreativen, a zelo uporaben način.

Ideje za materinski dan
Ponudite ji pomoč na dvorišču.
Foto: Grabowska/Pexels

2. Okrasite njena vhodna vrata ali ji podarite rože

Če živite v bližini, se lahko zabava z okrasitvijo maminih vhodnih vrat s trakovi, posebnimi znaki, venci in/ali rožami! Če imate otroke – vključite tudi njih! Mami/babici bo presenečenje zelo všeč. Če živite blizu svoje mame, ji rože dostavite osebno, če ne, pa lahko vedno naročite dostavo in mami pokažete, da mislite nanjo.

3. Kuhajte za mamo ali jo peljite ven na kosilo/večerjo

Za tiste malo mlajše, ki še živijo pri mami, je zajtrk v postelji vedno klasično in cenjeno darilo, vse kar morate storiti je, da vstanete pred njo in ji prinesete, kar ji paše, od rogljičkov do sendvičev, na krožniku kozarci stisnjenega soka ali kave. Če ne živite z mamo, jo povabite na kosilo ali večerjo k sebi ali jo peljite v restavracijo ali na kavo in pecivo. Poleg tega, da ji boste pokazali, koliko vam pomeni, boste skupaj preživeli kvaliteten čas v najboljšem možnem okolju – ob hrani!

4. Presenetite jo z dolgim ​​telefonskim ali video klicem

Tistim, ki živijo daleč stran ali ne morejo biti blizu mame, predlagamo dolg telefonski ali video klic. Iskren pogovor in smeh bosta ji bosta polepšala dan.

Presenetite jo z dolgim pogovorom.
Foto: Collins/Unsplash

5. Skupaj si oglejte film ali serijo

Obiščite svojo mamo ali jo povabite k sebi in preživite materinski dan s filmom ali serijo ob najljubših prigrizkih ali dobrotah.

6. Bodite ustvarjalni: naredite mami videoposnetek

Posnemi video s svojimi brati in sestrami, torej z vsemi maminimi otroki. Vsak od vas lahko reče “vse najboljše za materinski dan” in zakaj ljubi svojo mamo. Ali pa ustvarite seznam predvajanja glasbe njene najljubše glasbe.

7. Pojdite na sprehod v park ali ji pripravite piknik

Svež zrak vedno dvigne razpoloženje. Pomlad je čudovit čas za sprehod v parku ali izlet v naravo. Spakirajte hrano in pijačo v košaro, poberite mamo in jo peljite na druženje v naravo.

Foto: Julia/Pexels

8. Naredite darilo sami

Ni vam treba iti v nakupovanje, da bi našli popolno darilo. Z le malo truda in volje lahko darilo izdelate kar sami. Ne glede na to, ali ji naredite milo ali piling, domačo marmeladom, čestitko ali dišeči potpuri – ne boste zgrešili.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.