fbpx

Polestar 2 BST Edition 230: omejena serija zanimivega električnega avtomobila

Polestar 2 BST Edition 230
Foto: Polestar
Zadnjič posodobljeno:

Samo 230 enot visokozmogljive različice Polestar 2 BST Edition 230 bo na trg prišlo v tretjem četrtletju 2023. Po vsej verjetnosti, kot komercialni magnet za avtomobil, ki se realtivno slabo prodaja.

Švedski proizvajalec električnih avtomobilov Polestar napoveduje izdajo Polestar 2 BST 230, omejeno izdajo visoko zmogljive različice Polestar 2, ki vključuje nadgrajeno šasijo, značilne možnosti barve in vrhunske specifikacije zmogljivosti.

Švedski proizvajalec električnih vozil (EV) Polestar je predstavil najnovejši dodatek k svoji liniji Polestar Engineered, Polestar 2 BST edition 230, omejeno izdajo, visoko zmogljivo različico originalnega Polestar 2. Kot nadaljevanje prej izdanega Izdaja BST 270 bo za evropski in severnoameriški trg izdelanih samo 230 enot tega ekskluzivnega električnega vozila.

Polestar 2 BST edition 230
Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Polestar

Polestar 2 BST edition 230 ima enako nadgrajeno podvozje in k zmogljivosti usmerjene oblikovne podrobnosti kot njegov predhodnik, vključno z nižjo višino vožnje za 25 milimetrov, dvosmerno nastavljivimi blažilniki Öhlins, sprednjim drogom, 20-odstotnimi tršimi vzmetmi in edinstvenimi 21-colskimi litimi platišči. Črna diamantno brušena platišča so ovita v posebej razvite pnevmatike za visoko zmogljive avtomobile 245/35R21 Pirelli P Zero, kar zagotavlja odličen oprijem ceste in vodljivost.

Pod pokrovom motorja električni pogonski sklop z dvojnim motorjem zagotavlja impresivnih 350 kilovatov (469 konjskih moči) in 680 njutonmetrov (501 funtov-čevljev) navora. Ta kombinacija omogoča, da EV pospeši od 0 do 100 km/h (0-62 mph) v samo 4,4 sekunde, z največjo hitrostjo 205 km/h (127 mph).

Za vrhunsko moč zaviranja ima BST edition 230 4-batne izvrtane in ventilirane sprednje zavorne kolute Brembo s premerom 400 milimetrov (15,7 palca), poleg standardnih enobatnih ventiliranih zadnjih kolutov s premerom 390 milimetrov (15,3 palca).

Estetsko se omejena izdaja EV ponaša z ekskluzivnim zelenim lakom Nebula, z možnostjo vesoljske črne kot alternative. Notranji poudarki vključujejo tekstil MicroSuede za sedeže in vstavke na volanu, izdelane iz delno recikliranega tekstila Nubuck. Za katero koli barvo karoserije je na voljo izbirni trak po celotni dolžini, kar prispeva k edinstveni privlačnosti vozila.

Po besedah izvršnega direktorja Polestarja Thomasa Ingenlatha nam “omejene kapljice, kot je BST edition 230, omogočajo raziskovanje barv, grafike in materialov na hitrejše in bolj ustvarjalne načine.” Druge vizualne izboljšave vključujejo v barvo karoserije pobarvane pragove in obloge ter črne pokrove ogledal z visokim sijajem.

Potencialni kupci lahko naročijo na Polestar.com, dobave pa naj bi se začele v tretjem četrtletju leta 2023. Ne zamudite priložnosti, da postanete lastnik enega od teh 230 ekskluzivnih visokozmogljivih električnih vozil.

Dodatne Informacije

polestar.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.