Poleg tradicionalne jabolčne pite je ena izmed najbolj priljubljenih jesenskih sladic hruškova pita. Preverite recept za slastno sladico po receptu naših babic ...
Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …
阅读更多: 秋季食谱:美味的lecina炖红薯和南瓜
Recept za domačo hruškovo pito
配料
对于面团:
- 350 克 白面粉
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 100 克 糖粉
- 1包香草糖
- 150 克 黄油
- 2个蛋
- 50毫升牛奶
对于填充:
- 3 rumene hruške
- 3勺糖
- 2汤匙黄油
- 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
- 肉桂
Navodilo:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60分钟.