这里有 7 种美味芦笋菜肴的最佳芦笋食谱!准备好你的味蕾吧!
他们在下面等你 najboljši recepti s šparglji, in sicer boste z njimi pripravili kar 7 slastnih špargljevnih jedi, te pa so primerne tako za začetnike, kot tudi za prave kuharske mojstre! Pa dober tek vam želimo!
最好的芦笋食谱:7道美味的芦笋菜肴
Šparglji zaviti v pršut
配料
- mehkejši sir po vaši izbiri
- 40 špargljev
- 20 rezin pršuta po vaši izbiri
- 胡椒
准备
Vsakemu šparglju odrežite olesenele dele. Postavite jih v vrelo vodo za dve minuti in jih neto odcedite ter splaknite s hladno vodo. Dobro jih posušite s papirnato brisačko. Na vsako rezino pršuta dodajte tanko plast sira in sestavini popoprajte. Ena rezina naj bi zadostovala za dva šparglja, zato razrežite pršut na pol in ovijte vsako steblo šparglja.
Sirova pita s šparglji
配料
- 250 克 解冻的酥皮糕点
- 1 个鸡蛋
- 2汤匙橄榄油
- 100 克 乳清干酪
- 100 克 酸奶油
- 一勺切碎的欧芹
- 一勺切碎的韭菜
- 一杯磨碎的帕尔马干酪
- 盐
- 胡椒
- 400 克 芦笋
准备
Pečico predhodno segrejte na 190 stopinj. Listnato testo razvaljate na pomokanem pultu in oblikujete pravokotnik. Robove testa zavihate navznoter, da dobite rob. Testo položite na namaščen pekač in ga na več mestih prebodete z vilicami. V skledi razžvrkljate jajce in z njim premažete testo. Pladenj položite v pečico in počakate, da se testo zlato rumeno zapeče. Med pečenjem pripravitenadev. Šparglje očistite, odstranite olesenele dele in narežete na rezine. V skledi zmešate rikoto, kislo smetano, peteršilj, drobnjak, parmezan, sol in poper. Pečeno testo vzamete iz pečice in ga premažete z nadevom. Po nadevu enakomerno razporedite šparglje in jih premažete z oljem, ki ga lahko zmešate z nekaj vode. Pekač položite nazaj v pečico in pečete še približno 10 minut.
Kremna juha iz špargljev
配料
- 400 g belih špargljev
- 20 克 黄油
- 1个洋葱
- 50 ml belega vina
- 800 ml zelenjavne juhe
- 100 毫升甜奶油
- 50毫升牛奶
- 盐
- 胡椒
- muškatni orešek
- pest svežega drobnjaka
准备
Očiščenim špargljem odstranite olesenele dele in jih narežite na kolobarčke. Čebulo olupite in jo na drobno sesekljajte. V ponvi raztopite maslo in na njem prepražite čebulo, kolobarčke in špargljeve glave in jih zalijte z belim vinom in jušno osnovo. Sestavine kuhajte približno deset minut (nekaj špargljevih glav dajte na stran), nato dodajte še sladko smetano in mleko. Kuhajte še deset minut. Juho odstranite s kuhalne plošče, začinite jo s poprom, soljo in muškatnim oreškom ter s pomočjo paličnega mešalnika ustvarite gladko kremasto teksturo. Postrezite jo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.
Recept za rahlo omleto s šparglji
配料
- 6 个鸡蛋
- 400 g svežih špargljev
- 黄油
- 盐
- 胡椒
- 欧芹或细香葱
准备
Šparglje narežete na manjše kolobarje. V ponvi stopite nekaj masla in nato vanjo stresete šparglje. Te posolite, premešatein dušite, dokler se malenkost ne zmehčajo. Medtem v posodi razžvrkljate jajca, sol, poper in peteršilj oziroma drobnjak. Mešanico prilijete k špargljem, pokrijete s pokrovko in pečete, dokler jajca ne zakrknejo v omleto. Zapečeno omleto s šparglji posujete s svežimi zelišči, prepognete in postrežete.
Losos s šparglji in pečenim krompirčkom
Sestavine (za 4 osebe)
- 1公斤新土豆
- 5汤匙橄榄油
- 15 svežih špargljev
- 4 lososovi fileji
- 1茶匙盐
- ½ žličke sveže mletega popra
- 3 žlice limoninega soka
准备
Mlad krompir operite in razrežete na debelejše kolobarje. Stresite ga v posodo za peko, začinite s soljo in prelijte z dvema žlicama olivnega olja. Sestavine med seboj dobro premešajte in jih pecite v ogreti pečici 20 minut. Medtem ko se krompir peče, pripravite šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežite olesenele dele, ribje fileje operite in temeljito osušite s papirnatimi brisačami. Po 20 minutah peke pekač s krompirjem vzemite iz pečice in mu dodajte šparglje. Pekač še za 15 minut potisnite v ogreto pečico. Lososove fileje začinite s poprom in soljo. Pekač ponovno vzemite iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešajte. V pekač zložite tudi lososove fileje, ki jih nato začinite malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijte s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnite v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.
Špargljev stir fry z govedino
配料
- ¼ 杯汤底
- 1 ½ 茶匙 蚝油
- 1 ½ 茶匙 酱油
- 2茶匙磨碎的新鲜生姜
- 2茶匙压碎的大蒜
- 4茶匙橄榄油
- 350 克 牛肉
- 350 克新鲜芦笋,切成三部分
- 1 个中等大小的红甜椒,切成小条
- ½ 茶匙 辣椒粉
- 1 个洋葱,切成条
准备
Prvih pet sestavin date v skledo in dobro premešate. V veliki ponvi segrejete dve žlički olja, dodate goveje meso in pečete približno 2 minuti. Zrezek nato odstranite iz ponve. Iz ponve odstranite tudi vso odvečno tekočino in ponev ponovno postavite na ogenj. Dodate še dve žlički olja in nanj stresete šparglje in rdečo papriko. Pečete približno 2 minuti, nato dodate čebulo in papriko v prahu. Zmanjšate ogenj in v ponev prilijete zmes z jušno osnovo. Kuhate 3 minute, nato v ponev vrnete goveje meso (po želji narezano na koščke) in kuhate še približno eno minuto.
Solata s feta sirom in šparglji
配料
- 900 g špargljev (oprani, oleseneli deli odstranjeni)
- 150 g nasekljane čebule
- sok ½ limone
- 1汤匙芥末
- 3汤匙橄榄油
- 1 strok mletega česna
- 1汤匙蜂蜜
- 新鲜欧芹
- ½ žlice morske sole in popra
- 450 g feta sira
准备
Očiščene šparglje narežite na tretjine. V vrelo vodo jih potopite za nekaj minut, nato jih prelijte z mrzlo vodo. Dobro jih osušite s papirnatimi brisačami. Medtem ko se šparglji sušijo, v posodi združite limonin sok, gorčico, olivno olje, česen, med in nekaj feta sira. Sestavine dobro premešajte in jim dodajte šparglje, čebulo in peteršilj. Vse sestavine ponovno dobro premešajte, po njih posujte poper in sol ter dodajte preostanek feta sira.