你如何准备土豆泥?你把它放在水里煮,沥干,加入黄油、牛奶,也许还有酸奶油,然后捣碎?嗯,这个土豆泥的食谱应该是完全错误的。
Klasična priprava pire krompirja naj bi bila napačna, saj naj bi voda, ki jo odcedimo, imela največ okusa. Tako vsaj pojasnjuje kuharski mojster Tyler Florens. Kakšna 准备 je torej pravilna, da bo krompir ohranil ves svoj okus? Namesto da krompir kuhamo v vodi, bi ga morali kuhati v mešanici smetane, masla, začimb in olivnega olja.
Ko je krompir mehak, ga odstavimo in v posodo postavimo cedilo. Krompir precedimo, na dnu cedila se bo zbrala 奶油. Nato krompir vrnemo nazaj v lonec, mu dodamo kremo in premečkamo. Po mnenju kuharskega mojstra Florensa naj bi zagotovilo najbolj neverjeten okus.
Boste poskusili?