任何对披萨稍有好感的人都知道,做好这种食物的最大秘诀在于面团的质量。十多年前,托马日·赫罗瓦特 (Tomaž Hrovat) 决定将自己位于 Gora pri Komenda 的家园改造成一家餐厅,他当然不缺乏这样的经历,因为他从小就……
Gora pri Komendi 13
命令
Vsakdo, ki vsaj malo prisega na pice, dobro ve, da se največja skrivnost pri dobri pripravi tovrstne hrane skriva v kakovosti testa. Tomažu Hrovatu, ki se je pred dobrim desetletjem odločil, da bo domačijo na Gori pri Komendi preuredil v gostinski lokal, tovrstnih izkušenj zagotovo ne manjka, saj se je že kot otrok je v pekarni svojega očeta Alfonza uril v gnetenju testa, vendar mu poslovna žilica ni dala miru. Po petih letih trdega dela je Hram Gorjan dočakal odprtje. Delček mladostne razigranosti in športni navdih v njegovi krvi je zaznamoval tudi prve smernice na njegovi poslovni poti, pri njem so namreč zatočišče našli ljubitelji igralnih avtomatov, Hram Gorjan pa je v prvih letih slovel z izvrstno ekipo v elektronskem pikadu, na kar nas še vedno opozarjajo pokali in priznanja v vitrinah. Pravi razlogi za obisk lično opremljenega in prenovljenega gostišča na Gori pri Komendi pa se že dolgo časa skrivajo drugje. Igralnim avtomatom in električnim pečem za peko pizz so se odpovedali, lokal pa je doživel temeljito prenovo, saj je dobre pice možno pripraviti le v krušni peči. Od takrat Hram Gorjan velja za eno boljših picerij daleč naokoli, kjer nam bo uigrana ekipa picopekov in natakarjev ponudila pestro kulinarično izbiro.