当你等待圣诞大餐时,当你的胃咕咕叫、垂涎欲滴时,零食就像撒哈拉沙漠里的水一样。当然,条件是它们好吃。那么来看看 3 种美味的节日小吃吧。
Verjetno že razmišljate o hrani, ki jo boste pripravljali za božično večerjo. Ne pozabite niti na 零食。他们来了 3 slastni praznični prigrizki, ki jih boste zelo hitro 准备好了.
Sirove kroglice
Mini sirove kroglice s suhimi brusnicami in sirom, povaljane v pekan orehih? JA, prosim!
成分:
- 225 克 奶油干酪
- 75 g sira z modro plesnijo
- 90 g posušenih brusnic (na drobno nasekljane)
- 200 g pekanov (na drobno naskljani)
- bobi palčke
准备:
V posodi srednje velikosti združite kremni sir, sir z modro plesnijo in sušene brusnice. Iz nastale mase naredite 24 kroglic. Pokrijte jih in počakajte dve uri, da se strdijo. Medtem na drobno narežite pekane in jih popecite v pečici (7 do 10 minut na 180 stopinj Celzija). Ko se ohladijo, po njih povaljate kroglice. Kroglice naj se hladilniku ohladijo. Tik preden jih postrežete, jih postavite na bobi palčke.
Crostini s hruško in granatnim jabolkom
Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična rešitev, če želite čim bolj preprosto zadovoljiti vaše brbončice.
成分:
- bageta, 6 rezin
- 橄榄油
- 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
- 1汤匙黄油
- ½ žlice cimeta
- 60 ml javorjevega sirupa
- ½ žlice balzamičnega kisa
- 160 g granatnega jabolka (sadeža)
- 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)
准备:
Crostine polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu nato dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine prežite na ognju tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. V maso dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsak crostin. Postrezite takoj.
Polnjene gobe
Preprost recept, ki je prijazen tudi veganom.
成分:
- 12 šampinjonov
- 325 g speštanega krompirja
- 80 g špinače (narezane)
- 45 g krušnih drobtin
- 2汤匙黄油
- ¼ česna v prahu
- ⅛ žlice popra
准备:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmešajte speštani krompir s špinačo. Na pekač položite gobice, ki jih nato napolnite z nastalo maso. V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine, maslo, česen in poper. Maso premažite po polnilu v gobah. Gobe pecite 20 minut in jih takoj postrezite.