夏季或冬季:美味的馅饼可以在一年中的任何时候满足我们的味蕾。特别是如果它是一个包含对许多人来说最美味的水果的馅饼:樱桃。
Recept za poletno češnjevo pito se uvršča med nekoliko zahtevnejše, vendar pa ga lahko z malo truda osvojijo tudi 初学者. In ni dvoma, da bo njihov 努力 tudi poplačan: v tej slaščici bodo uživali tudi največji gurmani.
Češnjeva pita
组成部分
- Sestavine za pito:
- 2.5 skodelic večnamenske moke
- 1茶匙盐
- 1茶匙糖
- 1 skodelica masla
- 半杯水 敷料成分:
- 0.5 kg svežih češenj oz. 1.5 kg odmrznjenih in odcejenih češenj
- 1杯糖
- četrt skodelice koruznega škroba
- pol čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 2汤匙黄油 Sestavine za pripravo testa:
- večnamenska moka (za lažje valjanje testa)
- 1个大鸡蛋
- 2 žlici smetane za stepanje 外壳成分:
- tričetrt skodelice večnamenske moke
- pol skodelice rjavega sladkorja
- 3 žlice granuliranega sladkorja
- 6汤匙黄油
- 盐少许
方向
- Najprej se lotite priprave pite. V skledi zmešajte moko, sol in sladkor, nato zmesi z mešalnikom primešajte še maslo.
- Zmesi dodajte še vodo in dobro premešajte. Zmes ne sme biti lepljiva ali mokra.
- Testo razdelite na dva dela in ju oblikujte v krogli. Nato krogli sploščite in ju zavijte v folijo ter v hladilniku shranite za vsaj 1 uro.
- Zatem se lotite priprave preliva. V skledi zmešajte češnje, ki ste jim odstranili koščice, sladkor, škrob, vanilijev ekstrakt in maslo. Skledo nato umaknite na sobno temperaturo.
- Na površini, po kateri ste razporedili večnamensko moko, s kuhinjskim valjem razvaljajte 1 kos pite. Dobiti morate debelino 0.5 cm. Nato testo postavite v model za pito.
- Testo za pito, ki vam je ostalo, prav tako razvaljajte, dokler debelina ni 0.5 cm. Nato z modelčki za piškote izrežite 4-5 lukenj in testo položite na vrh prvega kosa testa v modelu za pito.
- Lotite se priprave skorje: v srednje veliki skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, granulirani sladkor in sol. Z rokami v mešanico vtrite še maslo. Skorjo nato pokrijte in za 20 minut ohladite.
- Skorjo premažite z jajcem, ki ste ga predtem stepli skupaj s smetano. Razporedite po vrhu pite.
- V pečici, ki ste jo segreli na 190°C, v pekaču pecite približno uro in pol oz. dokler skorja ne postane zlata. Nato pito prenesite na rešetko, počakajte, da se ohladi in psotrezite. Dober tek!