fbpx

食谱:樱桃派

照片:envato

夏季或冬季:美味的馅饼可以在一年中的任何时候满足我们的味蕾。特别是如果它是一个包含对许多人来说最美味的水果的馅饼:樱桃。

Recept za poletno češnjevo pito se uvršča med nekoliko zahtevnejše, vendar pa ga lahko z malo truda osvojijo tudi 初学者. In ni dvoma, da bo njihov 努力 tudi poplačan: v tej slaščici bodo uživali tudi največji gurmani.

Češnjeva pita

  • 服务: 4
  • 难度: 简单的
  • 评分: ★★★★★
  • 打印

组成部分

    Sestavine za pito:
  • 2.5 skodelic večnamenske moke
  • 1茶匙盐
  • 1茶匙糖
  • 1 skodelica masla
  • 半杯水
  • 敷料成分:
  • 0.5 kg svežih češenj oz. 1.5 kg odmrznjenih in odcejenih češenj
  • 1杯糖
  • četrt skodelice koruznega škroba
  • pol čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 2汤匙黄油
  • Sestavine za pripravo testa:
  • večnamenska moka (za lažje valjanje testa)
  • 1个大鸡蛋
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 外壳成分:
  • tričetrt skodelice večnamenske moke
  • pol skodelice rjavega sladkorja
  • 3 žlice granuliranega sladkorja
  • 6汤匙黄油
  • 盐少许

方向

  1. Najprej se lotite priprave pite. V skledi zmešajte moko, sol in sladkor, nato zmesi z mešalnikom primešajte še maslo.
  2. Zmesi dodajte še vodo in dobro premešajte. Zmes ne sme biti lepljiva ali mokra.
  3. Testo razdelite na dva dela in ju oblikujte v krogli. Nato krogli sploščite in ju zavijte v folijo ter v hladilniku shranite za vsaj 1 uro.
  4. Zatem se lotite priprave preliva. V skledi zmešajte češnje, ki ste jim odstranili koščice, sladkor, škrob, vanilijev ekstrakt in maslo. Skledo nato umaknite na sobno temperaturo.
  5. Na površini, po kateri ste razporedili večnamensko moko, s kuhinjskim valjem razvaljajte 1 kos pite. Dobiti morate debelino 0.5 cm. Nato testo postavite v model za pito.
  6. Testo za pito, ki vam je ostalo, prav tako razvaljajte, dokler debelina ni 0.5 cm. Nato z modelčki za piškote izrežite 4-5 lukenj in testo položite na vrh prvega kosa testa v modelu za pito.
  7. Lotite se priprave skorje: v srednje veliki skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, granulirani sladkor in sol. Z rokami v mešanico vtrite še maslo. Skorjo nato pokrijte in za 20 minut ohladite.
  8. Skorjo premažite z jajcem, ki ste ga predtem stepli skupaj s smetano. Razporedite po vrhu pite.
  9. V pečici, ki ste jo segreli na 190°C, v pekaču pecite približno uro in pol oz. dokler skorja ne postane zlata. Nato pito prenesite na rešetko, počakajte, da se ohladi in psotrezite. Dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。