许多人都知道邻国奥地利圣诞市场和滑雪胜地的饺子叫 Germknödel。这是来自捷克和维也纳美食的特色菜。真正的饺子或 Germknödel 是由酵母面团制成,里面填满五香李子果酱,配以融化的黄油以及罂粟籽和糖的混合物。您也可以搭配香草酱食用。如何在家准备这样的特色菜,我们在文章中向您展示。
Cmoki z marmelado (Germknödel)
组成部分
- Sestavine za pripravo cmokov:
- 280 g navadne moke za kvašeno testo
- pol kocke svežega kvasa
- 60克糖
- 150 毫升 牛奶
- 60 g masla sobne temperature
- 盐少许
- lupino naribane limone
- 1 香草糖
- 1 个鸡蛋
- slivova marmelada
- 1 个鸡蛋
- 1 žlica jedilnega škroba (gustina)
- 150 毫升 牛奶
- 50克糖
- aroma vanilije
- mak za posip
香草奶油的材料:
方向
- Priprava cmokov:
- Mlačnem mleku dodajte ščepec soli, ter razdrobite kvas. Pustite stati nekaj minut, da sestavine nabreknejo. 2 V skledo dajte moko in ščepec soli ter vanilijev sladkor. Čez čas dodajte ostale sestavine.
- Ko je kvas pripravljen, ga dodajte moki in ostalim sestavinam ter dobro premešajte.
- Masi dodajte stopljeno maslo in pregnetite, da dobite mehko in sijoče testo.
- Testo pokrijete s krpo in pustimo stati na toplem do 30 minut.
- Ko se testo podvoji, površino pomokajte in iz testa ustvarite majhne kroge ali kvadratke, ter jih povaljajte. Vsak oblikovan del napolnite z eno žlico slivove marmelade.
- Vsak cmok tesno zaprite in jih oblikujte v lepe krogle.
- V velik lonec nalijete vodo, dodaje malo soli in olja. Vodo zavrite in dodajte cmoke in jih kuhajte 10 minut.
- Cmoke je med kuhanjem potrebno obrniti. S leseno palčko pa preverite ali so ti kuhani. Ko cmoke prebodete in so na njej še sledi testa, pomeni, da ti še niso kuhani.
- Dovolj kuhane cmoke položite na krožnik, ter jih polijete z vanilijevo kremo, ter potresite z makom. Priprava vanilijeve kreme:
- V posodo za kuhanje dajte mleko.
- Iz posode vzemite nekaj žlica mleka ter ga zmešajte z jajcem in sladkorjem.
- Dodajte jedilni škrob (gustin) in vanilijo ter dobro premešajte.
- Preostanek mleka zavrite.
- Nato pripravljeno zmes z vanilijo, dodajte vročemu mleku in kuhajte na majhnem ognju, dokler se ta ne zgosti.