巧克力,谁不爱呢?!但你知道吗,你可以在家里做出这种甜蜜的罪恶,有时这比一个热情的吻更好?唤醒您内心的巧克力爱好者,准备您无法抗拒的自制巧克力。我们委托您提供以下简单的食谱。
巧克力 je naša najljubša sladka pregreha, užitek, ki se mu je težko upreti. Prav pride, ko nam pade sladkor, je odlično darilo, 春药, pomirjevalo, antidepresiv in številka ena med tolažilno hrano. A zakaj bi čokolado vedno kupovali, ko pa jo lahko izdelate kar sami doma.
阅读更多: 食谱:可食用的圣诞装饰品
V nadaljevanju smo vam pripravili preprost recept za izdelavo domače čokolade (čas priprave je izredno kratek), ki ga boste vzljubili, kot ste v otroštvu vzljubili čokolado.
Recept za domačo čokolado:
Sestavine za domačo čokolado:
- 90 g kokosovega masla
- 100 克 可可粉
- 50 g mleka v prahu
- 115 g sladkorja v prahu
Priprava domače čokolade:
Začnemo s tem, da v kozici na zmerni temperaturi stopimo kokosovo maslo, in ko se stopi, ga odstavimo. Nato v ločeno skledo presejemo sladkor, mleko in kakav v prahu ter premešamo. V mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in z metlico vse skupaj dobro ročno premešamo, da dobimo gladko zmes. Potem s papirjem za peko le še obložimo pekač in vanj zlijemo čokoladno maso, ki jo enakomerno razporedimo (čokolado lahko oplemenitimo z lešniki ipd., ki jih dodamo, preden zmes zlijemo v pekač). Pekač postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Pa prijetno sladkanje!