芥菜籽,无论是磨碎的还是整个的,都可以添加到各种菜肴中。芥末不仅味道鲜美,还影响健康和消化,这就是为什么它经常搭配油腻的菜肴,尤其是香肠。自制芥末很容易准备,所以以后最好自己准备。
Domača gorčica vsebuje le nekaj osnovnih sestavin kot so gorčična semena, voda in jabolčni kis. Osnovnemu receptu pa lahko glede na vaš okus dodajate različne začimbe ter ostale dodatke kot so ingver, hren, vodo pa lahko zamenjate tudi s pivom.
Za pripravo medene domače gorčice potrebujete sledeče sestavine:
- 1/4 skodelice semen rumene gorčice
- 1/4 skodelice filtrirane vode
- 1/4 skodelice jabolčnega kisa
- 2 žlički svežega limoninega soka
- 3汤匙蜂蜜
- 1/4 茶匙 海盐
- 1 čajna žlička svežih listov timijana
- 1/2 čajne žličke mlete kurkume
Semena gorčic čez noč namočite v vodo in kis, da absorbirajo večino tekočine. Nato dodajte vse ostale sestavine in dobro zmešajte v mešalniku, da dobite homogeno zmes oziroma pire. Pripravek dajte v steklene lončke s pokrovom in hranite v hladilniku do tri tedne.