这确实是最完美、最简单的免烤芝士蛋糕食谱。如果你遵循这个食谱,你将会得到一份光滑、奶油般的甜点,非常清淡和清爽。
Ko potrebujete nekaj lahkega in okusnega je ta sladica popolna za vas. Njena tekstura je super lahka in sveža, skorja pa je maslena, sladka in okusna. Njena priprava je zelo enostavna. Najtežji del od vsega bo čakanje, da jo boste lahko pojedli, saj jo morate pustiti čez noč v hladilniku.
在 Instagram 上查看此帖子
成分:
- 250 克 奶油干酪
- 80 g kisle smetane ali jogurta (odvisno od okusa)
- 80克糖粉
- 200 毫升甜奶油
- 80 克 黄油
- 300 g piškotkov ali krekerjev (odvisno od okusa)
- 柠檬汁
- 香草精
- poljubno sadje za okrasitev
过程:
Piškote ali krekerje dajte v mešalnik, skupaj z stopljenim maslom in sladkorjem. Zmes mora spominjati na vlažen pesek. Nato vzamete pokač oziroma kolut za torte ter zmes, ki ste jo pripravili, razporedite trdno po njenem dnu. Pripravljeno skorjo postavite v hladilnik, da se strdi. Medtem lahko začnete pripravljati nadev.
Najprej stepite sladko smetano. Nato v ločeni posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, limonin sok, vanilijev ekstrakt ter kislo smetano ali jogurt. Tako pripravljeno mešanico združite skupaj s sladko smetano, dobro premešajte z lopatko, da se zmesi popolnoma združita. Pripravljen nadev enakomerno razporedite po pripravljenih zmletih piškotih.
Torto lahko okrasite po lastni domišljiji in željah z različnim sadjem, breskve, jagode, maline, mandarine. Torto postavite čez noč v hladilnik, da se vse skupaj res lepo strdi.
Cheesecake brez peke lahko v zaprti posodi hranite v hladilniku do štiri dni. Vendar verjamemo, da jo boste z veseljem pojedli še isti dan. Dober tek.