节日甜点有很多选择,烘焙爱好者很难选择是用巧克力、水果还是焦糖来给最接近的人带来惊喜。在做出决定时,您不应该忘记苹果和肉桂口味的经典组合:这就是为什么我们准备了一个简单的食谱,制作美味的肉桂苹果卷。
Vsi poznamo slasten okus jabolčnega štrudla, s katerim smo se sladkali v otroštvu in zato mnogi še vedno uživamo v jabolčnih sladicah.
Jabolčna rolada s cimetom
Pri receptu za jabolčno rolado je sladek okus jabolk prepojen še s slastnim, takoj prepoznavnim cimetom.
组成部分
- Sestavine za rolado:
- 6 个鸡蛋
- 1个蛋黄
- tričetrt skodelice sladkorja
- 1茶匙香草精
- 1 杯面粉
- 2汤匙可可粉
- 1 茶匙发酵粉
- 1茶匙肉桂
- 盐少许
- 一小撮肉豆蔻 馅料配料:
- 4 个苹果
- 2汤匙糖
- 2汤匙黄油 Sestavine za cimetovo kremo:
- 2 skodelici smetane
- pol žličke cimeta
- 2汤匙糖粉
方向
- V skledi pripravite sladkor, jajca, rumenjak, vanilijev ekstrakt in ščepec soli. Z ročnim mešalnikom mešajte približno 5 minut.
- Testu s pomočjo sita dodajte še moko, kakav v prahu, cimet, pecilni prašek in muškatni orešček. Nežno vmešajte v zmes.
- Zmes vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, jo zgladite in pekač postavite v pečico, ki ste jo segreli na 180 °C. Pecite 14 minut.
- Testo položite na čisto kuhinjsko krpo ali prt, na katerega ste potresli malo sladkorja. Odstranite peki papir in s pomočjo prta zvijte v obliko rolade. Pustite, da se ohladi.
- Jabolka olupite in narežite na majhne koščke. V ponvi pripravite maslo in sladkor ter segrevajte na srednjem ognju. Dodajte jabolka in pražite 4-5 minut. Nato jabolka odstavite in pustite, da se ohladijo.
- Pričnite s pripravo cimetove kreme. To naredite tako, da smetani dodate cimet in sladkor v prahu in mešanico stepete z ročnim mešalnikom. Nato ohlajeno rolado odvijte in po njej namažite približno tri četrtine kreme.
- Na kremo dodajte še jabolka. Pazite, da ob robu pustite malo prostora, da boste rolado lažje zvili.
- Rolado zvijte in po njej namažite preostanek cimetove kreme.
附加提示:
Ljubitelji prepoznavnega karamelnega okusa lahko v recept vključite še karamelno omako, ki jo boste za cimetovo kremo dodali v roladni zvitek. Nato jo lahko po roladi še pokapate ali pa s pomočjo lesenega nabodalca narišete zanimiv vzorec.